Manşetler

Asus ZenFone 3 haziran ayında görücüye çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-zenfone-3-130516Asus CEO’su Jerry Shen, şirketin yeni akıllı telefonu ZenFone 3’ün haziran ayı içinde görücüye çıkacağını açıkladı. Yeni nesil ZenFone telefonlarının yüzde 90’ında Qualcomm işlemci bulunacağını söyleyen Shen, kalanlarda ise MediaTek tarafından üretilen işlemcilerin yer alacağını dile getirdi. Haziranda resmiyet kazanacak Asus ZenFone 3 modelleri, ağustos ayı itibarıyla ilk etapta altı ülkede satışa sunulacak.

Digitimes’ın haberine göre, Jerry Shen sadece ZenFone 3’ün tanıtım tarihini işaret etmekle yetinmedi. Asus CEO’su, şirketin ZenFone 3 ailesine yönelik satış beklentileri konusunda da bilgi verdi. Satışların üçte ikilik kısmını ZenFone 3 Max modelinin oluşturmasını öngören şirket, kalan üçte birlik kısmın ise ZenFone 3 ve ZenFone 3 Deluxe arasında paylaşılmasını bekliyor.

Asus ZenFone 3 modellerinde hedef kitle yine orta segment olacak. Ancak Asus cihaz özelliklerini biraz yukarıya çektiği için fiyatta da bu doğrultuda bir artışın olması muhtemel gözüküyor. Shen, yeni akıllı telefonlarıyla 260-300 dolar bandının üstüne çıkmayı ve 300 doların üstünde fiyata sahip telefonlarda Huawei ve Oppo gibi Çinli üreticilerle mücadele etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Son birkaç ayı oldukça iyi geçiren Asus, 2016’nın ilk çeyreğinde gelirlerini yüzde 40 oranında artırmayı başarmıştı. Avrupa, Brezilya, Güney Doğu Asya ve Rusya’daki performans söz konusu artışta kilit rol oynamıştı. Şirket, yılın ikinci çeyreğinde ise yeni modellere geçişten ötürü daha yatay bir seyir izlenmesini öngörüyor.

İLGİLİ HABERLER