Teknoloji

Asus Windows RT tabletleri için desteği çekiyor

Microsoft’un Windows RT platformunun beklenen satış başarısını göstermemesinin ardından Asus bu platforma olan desteğini çekeceğini açıkladı. Windows RT’nin başarısızlığının sektörün ortak düşüncesi olarak tanımlayan Asus CEO’su Jerry Shen, VivoTab Smart gibi Windows 8 tabletleri üretmeye ise devam edeceklerini, ancak ARM yerine Intel tabanlı cihazlara odaklanacaklarını belirtti.

asus-vivotab-rt-120813

Windows RT, üreticilerden bağımsız bir biçimde, tüketiciler arasında bir tutunma yakalama konusunda yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelmişti. Windows 8 ile aynı zamanda yayınlanan işletim sistemi, ARM tabanlı işlemcilerde çalışacak bir Windows 8 türevi olarak tasarlanmıştı. Tabletlerde kullanılan bu işletim sisteminde ARM’ye geçişten ötürü bir Microsoft cihazında olması beklenen pek çok uygulamanın çalışmaması hayal kırıklığı yaratmıştı.

Micrsoft tarafından üretilen Surface RT bile yoğun pazarlama ve reklam faaliyetlerine rağmen gerek ABD’de gerek dünyanın diğer noktalarında istenilen satış rakamlarına ulaşamamıştı. Surface RT nedeniyle 900 milyon dolar zarar ettiğini açıklayan Microsoft, bu tabletlerden sadece 853 milyon dolarlık bir gelir elde edebilmişti. The Wall Street Journal’a konuşan Asus CEO’su Jerry Shen, Windows RT’den ötürü kendilerinin de zarar ettiğini dile getirse de, bu zararın miktarına ilişkin kesin bir rakam vermekten kaçındı.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER