Teknoloji

Apple’ın Uygulama İzleme Şeffaflığı politikası sosyal medya şirketlerine 10 milyar dolara mal oldu

apple destek hattı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Financial Times tarafından yapılan bir araştırma, Apple’ın gizlilik uygulamalarında yaptığı değişikliklerin sonrasında Snapchat, Facebook, Twitter ve YouTube’un yaklaşık 9,85 milyar dolar gelir kaybettiğini ortaya çıkardı.

Geçen yıl, Apple, uygulamaların kullanıcı verilerini izlemek için izin istemesini gerektiren Uygulama İzleme Şeffaflığı politikasını duyurdu. Söz konusu politika nisan ayında hayata geçirildi ve uygulamaların kullanıcıları, söz konusu izleme işlevlerini devre dışı bırakmaları halinde izlemesini engelledi.

Facebook, bu hareketi ABD’de tam sayfa bir gazete reklamıyla eleştirmişti. Financial Times’ın haberi sayesinde, şirket yöneticilerinin neden bu kadar sinirli olduğunu artık biliyoruz. Rapora göre Facebook, devasa boyutu nedeniyle diğer sosyal platformlarla karşılaştırıldığında gerçek anlamda en fazla parayı kaybeden şirket oldu. Bu arada Snap, reklam faaliyetlerinin ağırlıklı olarak akıllı telefonlara bağlı olması nedeniyle gelirlerinin büyük bir yüzdesini kaybetti, bu da masaüstü sürümü olmayan bir ürün için anlamlı geliyor.

Reklam teknolojisi danışmanı Eric Seufert, Financial Times’a verdiği demeçte, “En çok etkilenen platformlardan bazıları, özellikle de Facebook, Uygulama İzleme Şeffaflığı’nın bir sonucu olarak sistemini sıfırdan yeniden inşa etmek zorunda.” dedi. “Benim inancım, yeni altyapı inşa etmenin en az bir yıl sürmesidir. Çok sayıda kullanıcıya dağıtılmadan önce yeni araçların ve çerçevelerin sıfırdan geliştirilmesi ve kapsamlı bir şekilde test edilmesi gerekiyor.”

Apple’ın yeni politikası, sosyal platformları ve diğer uygulamaları reklamlarıyla daha yaratıcı olmaya zorlayacak. Bu Android cihazlara odaklanmak veya Apple’ın reklamcılık işine yatırım yapmak anlamına gelebilir, ancak başka bir gelir kaynağı bulmaları gerekecek.

İLGİLİ HABERLER