Bilim

Apple’ın sahibi olduğu uyku takipçisi Beddit bulut servisini kapatıyor

Beddit Uyku Monitörü

Apple’ın geçen yıl satın aldığı uyku takip ürünü Beddit, bundan böyle bulut servisi desteği sunmayacak. 9to5Mac’in haberine göre, bu haber Beddit uygulamasının App Store’da yayınlanan güncellemesiyle birlikte verildi.

Güncelleme notlarında yeni kullanıcıların bundan böyle Beddit Cloud servisinden yararlanamayacağı belirtildi. Ayrıca mevcut kullanıcıların da 15 Kasım tarihine kadar erişim imkanı bulunacak.

Şirketin Beddit 3 Uyku Monitörü adlı ürünü sensör yerleştirilmiş bir şeritten oluşuyor. Bu, yatak çarşafının altına yerleştiriliyor ve gece boyunca hareketleri izliyor.

Apple’ın vücut izleme ve takibi alanındaki çalışmaları göz önünde bulundurulduğunda, bu satın alma biraz çelişkili görünüyordu. Apple son olarak Apple Watch Series 4 ile birlikte EKG özelliğini de sunduğu işlevler arasına eklemişti.

Ne var ki, Apple Watch Series 4’e kazandırılan yenilikler ve güncellemelere rağmen, bu akıllı saat hâlâ kendi bünyesinde doğal uyku takip yetenekleri barındırmıyor.

Bloomberg 2016’da, Apple’ın Apple Watch’a uyku takibi eklemeyi planladığını yazmıştı. Ancak bu özellik şirketin yeni çıkardığı watchOS 5 sürümünde bile bulunmuyor.

Apple Beddit 3 Uyku Monitörü şeridini satmayı sürdürüyor. Türkiye’de de bu ürünün satışı yapılıyor. Ancak App Store’da uygulamayla ilgili olarak yapılan yorumlar pek de olumlu görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER