Teknoloji

Apple Watch uyku takibi uygulamasına yakında kavuşabilir

apple watch

apple watch uyku takibiApple, yeni Apple Watch’un tanıtımı esnasında giyilebilir ürününü öncelikle bir fitness cihazı olarak konumladığını göstermişti. Ancak bu iddiaya rağmen, Apple Watch’un yeni sürümünde fitness odaklı bazı özelliklerin eksikliği dikkat çekmişti. Gelen son haberlere göre, Apple bu eksikliklerden bazılarını gidermek için harekete geçti. Cupertino merkezli şirketin bazı yeni uygulamalar üzerinde çalıştığı belirtilirken, bunlardan birinin uyku takibi üzerine odaklandığı ifade edildi. Bir diğer uygulamanın ise kalp atış hızı verileri üzerinden genel fitness durumunu değerlendireceği söyleniyor.

İşaret edilen iki özellik de mevcut Apple Watch donanımına entegre edilebilir. Apple Watch hali hazırda kullanıcılarının hareketlerini kalp atış hızlarını ve hareketlerini takip edebiliyor ancak yorumlayamıyor. Söz konusu uygulamaların tam olarak nasıl işleyeceği ise henüz bilinmiyor. Apple Watch uyku takibi uygulamasının nasıl işleyeceği ise ayrıca merak ediliyor. Zira akıllı saati kullananların önemli bir kısmı cihazlarını gece yatarken şarj ediyor. Şarj işlemi de saat koldayken, doğal olarak gerçekleştirilemiyor.

Apple Watch uyku takibi ve kalp atış hızı değerlendirmesiyle sağlık alanına biraz daha göz kırpıyor

Bahsi geçen yeni özelliklerle Apple, akılı saatini sağlık endüstrisine biraz daha yaklaştırıyor. Bloomberg’in haberinde şirketin nihai amacının HealthKit’i bir teşhis aracına dönüştürmek olduğu hatırlatılıyor. Apple Watch ve diğer cihazlardan veri toplayan HealthKit, vücuttaki problemli noktaların daha iyi tespit edilmesini ve gerekli bilgilerin hastalar ve doktorları arasında daha sorunsuzca paylaşılmasını amaçlıyor. Ön analizler yapabilen HealthKit, kullanıcıları sağlıklarında yaşanması muhtemel bir sıkıntıya karşı uyarabiliyor.

İLGİLİ HABERLER