Teknoloji

Apple uyku takibi konusunda uzmanlaşan Beddit’i satın aldı

apple uyku takibi bedditApple Watch’un uyku takibi özelliğine kavuşacağına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Cupertino merkezli şirketin son hamlesi, bu dedikoduların gerçek olması ihtimalini biraz daha artırıyor. Apple uyku takibi üzerine uzmanlaşan Beddit’i satın aldı. Daha önce bir uyku izleme cihazı üreten şirket, iOS ve Apple Watch için de uygulamalar hazırlamıştı.

Bu ürün ve yazılımların kaderinin ne olacağı henüz bilinmiyor. Ancak şimdilik faaliyetlerini sürdürdükleri anlaşılıyor. İlk etapta görülen tek fark ise kullanıcıların Beddit’in gizlilik politikası yerine Apple’ın gizlilik politikasına tabi olması olacak. Taraflardan henüz satışa ve gelecek planlarına dair bir açıklama gelmedi.

Uyku takibi, Apple’ın diğer etkinlik takibi ürünlerine karşı zayıf kaldığı alanlar arasında bulunuyor. Üçüncü taraf uygulamalar bu konuda kısıtlı olarak destek sağlasa da, sunulan destek yerleşik yazılım veya donanım kadar etkin bir işlev görmüyor. Eğer Apple bu alandaki açıklarını kapatırsa, Apple Watch’u satın alanlar 24 saat boyunca her hareketlerini takip edecek bir cihaza kavuşmuş olacak. Beddit’in teknolojisi sayesinde iOS’in Sağlık uygulamasında kullanıcıların uykularına ilişkin daha fazla verinin sunulması muhtemel görünüyor.

Apple uyku takibi özelliklerini sunmak için acele etmeyebilir

Apple’ın Beddit’ten aldığı uyku takibi özelliklerini iOS 11, watchOS 4 ve üçüncü nesil Apple Watch’ta kullanıcılara ulaştırması beklenmiyor. Ancak bu yazılımlarda ve akıllı saatte uyku takibi teknolojisi bulunursa bunun Apple’ın kendi bünyesinde geliştirdiği bir çözüm olması muhtemel görünüyor. Beddit’in satın alınması, Apple’ın uyku takibine verdiği önemi göstermesi açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER