Teknoloji

Apple’ın kuruluş dokümanları 1.5 milyon dolara satıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ayın sonlarında Apple’ın kuruluş dokümanlarının açık arttırmayla satılacağı haberi internete yansımıştı. 1976 yılına ait olan kağıtların üzerinde Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne’in imzaları yer alıyordu. Açık arttırma haberleri ilk çıktığında bu kuruluş dokümanlarının 150 bin ABD doları civarında bir fiyattan satılacağı düşünülüyordu.

Açık arttırmanın başlamasından sonra görüldü ki, tahmin edilen rakam çok mütevaziymiş. Cisneros şirketinin CEO’su Eduardo Cisneros bu kağıtlar için 1594500 Amerikan dolarını gözden çıkardı, tahmin edilen fiyatın 10 kat daha fazlasını vererek. Bunun sonrasında Twitter üzerinden mesaj geçen Cisneros Amerika ve dünya tarihinden bir parçaya sahip olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Cisneros’un satın aldığı dokümanlar içinde dünyanın en kötü iş kararlarından birinin belgesi de bulunuyor. Kuruculardamn olan Ronald Wayne kısa bir süre sonra Apple’a ortak olma fikrinin yanlış olduğunu düşünmüş ve yatırdığı 800$’ı alarak ortaklıktan ayrılmış. Wayne hemen vazgeçmeseydi, belki de şimdi dünyanın sayılı zenginlerinden bir tanesiydi.

İlgili – Mashable

İLGİLİ HABERLER