Teknoloji

Apple’ın giyilebilir cihazı Facebook ve diğer üçüncü taraf geliştiricilerin uygulamalarını çalıştıracak

tim-cook-ekim-2013-etkinlik-221013

Apple’ın uzun zamandır beklenen basın toplantısına sadece iki gün kaldı ve yeni dedikodular gelmeye devam ediyor. Son habere göre, iWatch olarak adlandırılacağı söylenen giyilebilir cihaz sadece Apple tarafından geliştirilen uygulamaları çalıştırmakla kalmayacak.

9to5Mac sitesinden Mark Gurman’ın haberine göre, aralarında Facebook’un da bulunduğu seçilmiş üçüncü taraf geliştiricilere cihaza özel yazılım geliştirme kitine (SDK) erken erişim tanıdı. Bu araçlar muhtemelen şirketlere salı günkü basın toplantısına uygulamalarının akıllı saat versiyonlarını yetiştirme imkanı tanıyacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iWatch’a yönelik 9 beklenti

Bundan daha önemlisi, dedikodular Apple’ın giyilebilir cihazını üçüncü taraf geliştiricilere açacağını işaret ediyor, ayrıca App Store’un bir versiyonunu da cihaza getirecek. Dedikodular doğru çıkarsa, bu çok da şaşırtıcı bir hamle olmayacaktır. Ne de olsa Apple App Store’dan bir servet edindi ve giyilebilir ürünün de iOS’in bir versiyonunu çalıştıracağına inanılıyor.

Geliştiricilerin iWatch için uygulama geliştirirken yararlanacakları birçok unsur bulunuyor. Bu cihazın çeşitli egzersiz sensörleri, temassız ödeme imkanı ve iPhone’larla eşleştirmeyi sağlayacak NFC desteği barındıracağı tahmin ediliyor. iOS 8’in de HealthKit ve küçük bilgi kırıntılarını göstermeyi sağlayan bileşenler gibi giyilebilir cihazda yararlı olacak çeşitli araçları sunacağını biliyoruz.

Apple’ın elinde nelerin olduğunu 48 saatten az bir zaman içinde görmüş olacağız. Ancak hemen heyecanlanmayın, çünkü haberler iWatch’un gelecek yılın başında piyasaya çıkacağı şeklinde.

İLGİLİ HABERLER