Teknoloji

Apple’dan WordPress iOS uygulaması için geri adım ve özür mesajı

Apple'dan WordPress iOS uygulaması için geri adım ve özür mesajı

Geçtiğimiz cuma günü çıkan haberler Apple’ın WordPress’in ücretsiz iOS uygulamasına uygulama içi satın alma seçeneğinin eklenmesi için geliştiricisinden istekte bulunduğunu gösteriyordu. Bu şekilde WordPress iOS uygulaması içinden de paralı planların veya alan adlarının satılması mümkün olacak, Apple da bu satışlar üzerinden yüzde 30’luk komisyonunu alacaktı.

Ancak görünen o ki, Apple bu isteğinden geri adım attı. Şirket, pek de alışılmadık biçimde bir özür mesajı yayınladı. Mesajda WordPress’in uygulama içi satın alma sistemini uygulamasına eklemesine gerek olmadığını dile getirdi.

İşte Apple’ın açıklaması:

WordPress uygulamasıyla ilgili sorunun çözüldüğüne inanıyoruz. Geliştirici, hizmet ödeme seçeneklerinin görüntüsünü uygulamadan kaldırdığından, artık ücretsiz ve bağımsız bir uygulamadır ve uygulama içi satın alımlar sunması gerekmez. Geliştiriciyi bilgilendirdik ve neden olduğumuz her türlü karışıklık için özür dileriz.

Apple’ın mesajında geliştiricinin doğru işlemi uyguladığı ve uygulama içinde servise dair ödeme seçeneklerinin gösterilmesini kaldırdığı bilgisi dikkat çekiyor. WordPress kurucusu Matt Mullenweg’in attığı tweet’lerden bir tanesinde de buna yönelik bir tedbirin alındığı belirtiliyordu.

Bu arada Mullenweg de attığı yeni tweetler ile karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geliştiricinin böyle bir gelişmeyi beklemediği ve şaşkınlıkla karşıladığı da anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER