Teknoloji

Apple’dan iTunes’taki sahtekarlık olayı üzerine açıklama

Geçtiğimiz hafta sonu iTunes’un sisteminde çıkan fırtınadan belki haberiniz okmamıştır. Bir yazılımcı nasıl becerdiyse App Store’un kitap kategorisinde en çok satılan 50 ürün içerisine 42 tane ürününü sokmayı becermişti. Aynı esnada artan sahte iTunes hesapları ve şüpheli satışlar da dikkat çekti. Ortada bir sahtekarlığın olduğu açıktı.

Apple geçtiğimiz haftasonu boyunca konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Neyse ki, haftanın başlamasıyla birlikte şirketten bir açıklama geldi. Cupertino, Thuat Nguyen adlı Vietnamlı bir yazılımcının zan altında olduğunu belirterek, bu zatın App Store ekosisteminden tamamen atıldığını duyurdu. Her ne kadar bir hırsızlığın yaşanmadığı görülse de, iTunes kullanıcılarının banka hesaplarını kontrol etmeleri ve herhangi bir bilgilerinin çalınması durumunda kartlarını iptal etmeleri de tavsiye edildi.

Apple’dan daha sonra gelen gayrıresmi bir açıklamaya göre yaklaşık 400 iTunes kullanıcısı bu olaydan etkilenmiş. 150 milyon kullanıcının yanında 400 oldukça küçük bir rakam gibi görünüyor. Yine de, Apple’ın etrafı yüksek duvarlarla çevrilmiş güzel bahçesinin o kadar da güvenli olmadığı ortaya çıkmış oldu.

İlgili – Engadget

Resim – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER