Manşetler

Apple WWDC 2021 geliştirici konferansının tarihlerini duyurdu

apple wwdc 2021

Apple, WWDC 2021 geliştirici konferansını gerçekleştireceği tarihleri kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz sene olduğu gibi dijital ortamda düzenlenecek etkinlik, 7 Haziran’da başlayacak ve 11 Haziran’da sona erecek.

Apple, WWDC 2021’de neleri duyuracağı konusunda, tahmin edilebileceği gibi net bir açıklama yapmadı. Ancak etkinlik tarihinin duyurusu için hazırlanan görsel, bir ipucu veriyor olabilir. Görselde gözlük takmış bir memoji karakteri görünüyor. Dizüstü bilgisayarın ekranındakiler de gözlüğe yansıyor. Gözlüğün ön planda olması, “Acaba Apple çok konuşulan AR/VR gözlüğünü mü duyuracak?” sorusu geliyor.

Apple’ın küresel geliştirici ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Susan Prescott, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “WWDC21’i şimdiye kadarki en büyük ve en iyi etkinliğimiz yapmak için çalışıyoruz. Apple geliştiricilerine yaşamımızı, eğlencemizi ve çalışmamızı değiştirebilecek yeni uygulamalar yapmalarında yardımcı olacak araçlar sunacağımız için heyecanlıyız.”

Apple, WWDC’de genellikle yeni iOS, iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS sürümleriyle ilgili ilk bilgileri paylaşıyor. Bunlara ek olarak, ara ara yeni ürün duyuruları da yapılıyor. Şirket, geçtiğimiz yıl WWDC’nin önemli bir kısmını Mac’lerde Apple Silicon işlemcilerin kullanılacak olmasına ayırmıştı. Geçiş süreci hâlâ devam ettiği için Apple’ın bu konuyla ilgili yeni bilgiler paylaşması bekleniyor.

Yeni ürünler bir geliştirici konferansında öne çıkmıyor. Ancak Apple’ın geçmişte bu doğrultuda sürprizler yaptığını da bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Şirket WWDC 2019’da yeni Mac Pro’yu; 2017’de ise HomePod akıllı hoparlörü, yenilenen iMac masaüstü bilgisayarları ve 10.5 inç iPad Pro’yu duyurmuştu.

Apple WWDC 2021 bu yıl çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek tek etkinlik değil. Facebook’un F8 geliştirici konferansı da bu yıl dijital ortamda yapılacak. Etkinlik 2 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER