Manşetler

Apple Watch yurt dışında ön siparişe sunuldu

apple-watch-100415

Apple Watch daha önce açıklandığı gibi 10 Nisan tarihinde, yani bugün yurt dışında ön siparişe sunuldu. Türkiye zamanına göre sabah saatlerinde kapalı olan Apple Online Store’da gerekli düzenlemeler yapıldı ve daha sonra da ABD’nin batı yakasında saatler gece 12’yi gösterdiğinde online mağazalar üzerinden Apple Watch siparişleri alınmaya başlandı.

Apple yeni akıllı saati için ön siparişleri başlangıç aşamasında sadece çevrim içi mağazasından ve Apple Store mobil uygulamasından kabul ediyor. Bununla birlikte dünyanın dört bir yanındaki Apple Store’larda Watch modelleri sergilenecek. Ayrıca bugün Tokyo, Londra ve Paris’te de çeşitli mağazalar içinde Apple Watch için üç adet cep mağazası açılıyor.

Apple Watch’un teslimatları 24 Nisanda başlayacak. Saat ilk olarak ABD, İngiltere, Çin, Japonya, Avustralya, Fransa, Kanada, Almanya ve Hong Kong’da satışa sunulacak. Daha sonra bu ülkeleri yenilerinin izlemesi bekleniyor. iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 gibi ürünlerin piyasaya çıkış takvimlerini göz önünde bulundurursak, Türkiye’nin Apple Watch’un piyasaya çıkacağı ülkeler dalgasının ikincisinde yer almasını bekleyebiliriz. Yani, Apple Watch kısa bir süre sonra Türkiye’de de satışa sunulabilir. Tabii ki, bu noktada belirleyici etken Apple Watch’un stok durumu olacaktır.

Apple tüketicilerden gelecek yoğun talebin başlangıçta arzı geçeceğini tahmin ediyor. Bu da saatlerin teslimat sürelerinin daha da uzamasına neden olabilir.

Bu arada Apple Online Store Türkiye mağazasına baktığımızda Apple Watch ile ilgili hâlâ kesin tarih bilgilerinin verilmediğini görüyoruz. Bu arada Apple’ın 9 Mart etkinliğinde duyurduğu MacBook dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa sunuldu. 4299 TL’den başlayan fiyatlarla sunulan MacBook için gönderim süresi 3-4 hafta olarak veriliyor.

İLGİLİ HABERLER