Teknoloji

Apple Watch’ta uyku takibi özelliği için dikkate değer ipucu

apple watch ipuçları

Apple özellikle Apple Watch Series 2 ile birlikte akıllı saatini daha çok sağlık ve egzersiz takipçisi bir araç olarak konumlandırıyor. Ne var ki, eksik olan bir nokta var. O da uykunuzun takip edilmesi.

Şu anda Apple Watch ile uyku takibi yapmak için üçüncü taraf uygulamaya ihtiyacınız var. Bu durum yakında değişebilir gibi görünüyor. Apple’ın Apple Watch için Alarmlar uygulamasının App Store sayfasında, ilgili uygulamalar bölümünde henüz çıkmamış Uyku uygulamasının kaydı göründü.

Ekran görüntüsünün açıklamasındaki kısa tanıma bakılırsa, Uyku uygulaması içinden yatma zamanı ve kalkma zamanını ayarlayabilirsiniz. Şu anda benzer işlemleri iPhone’daki Saat uygulaması içinde de gerçekleştirebilirsiniz.

Görünüşe göre, Uyku uygulaması yatma ve kalkma zamanına göre uyku düzeninizi takip edecek ve ayarlanmış alarmınızdan önce en uygun zamanda sizi yavaşça uyandırmaya çalışacak.

apple watch uyku

Apple Watch’ta uyku takip özelliği uzun zamandır bekleniyor

Yıllar boyunca Apple’ın Apple Watch’a uyku takibi özelliğini ekleyeceği söylenmişti. 2017 yılında Apple, Beddit adlı uyku takip donanımları üreticisini satın alarak bu alana artan ilgisini belli etmişti. Apple Beddit’e Beats’e sergilediği yaklaşımı sergiliyor. Markayı satın aldığından beri canlı tutuyor. Hatta Aralık 2018’de Beddit yeni bir uyku takipçisi çıkarmıştı.

Eylül ayının başlarında Apple Watch için beklenen uyku takibi özelliğinin geleceğine dair bir ipucu yakalamıştık. 9to5Mac sitesi, Apple içindeki kaynaklara dayanarak konuyla ilgili bir haber yayınlamıştı. “Time in Bed tracking”, Türkçesiyle “Yatakta geçirilen zamanı izleme” özelliği, Apple Watch’un çeşitli sensörleri tarafından alınan verilere bağlı olarak uyku kalitenizi izleyebilecekti.

Ne var ki, Apple’ın Eylül 2019 etkinliğinde bu özellikten bahsedilmedi. Ancak resmi bir Apple ekran görüntüsünde “Uyku” uygulamasının görüntüsüne rastlanması, çok yakında bir watchOS güncellemesiyle bu özelliğin de akıllı saatlere geleceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER