Teknoloji

Apple yeni Beddit uyku takip cihazını çıkardı

apple beddit 3.5 sleep monitor

Apple, Beddit adlı şirketi 2017 yılında satın almasından sonra, bu şirketin markasını taşıyan ilk uyku takip cihazını piyasaya sürdü. CNET’in haberine göre, Beddit 3.5 Sleep Monitor adlı cihaz, yatak çarşafının altına yerleştirilen ince bir sensör şerit olma özelliğini taşıyor. Bu sensör gece boyunca vücut hareketlerini takip ediyor. Bu cihaz yurt dışında Apple’ın web sitesinden ve mağazalardan 150 dolar karşılığında satın alınabiliyor.

2 mm kalınlığında olan bu ince uyku takipçisi uyku süresini, kalp hızını, nefesi, horlamayı, yatak odası sıcaklığını ve nemi ölçebiliyor. Diğer uyku takibi yapan fitness takipçilerine göre avantajı ise, uyku sırasında bir aktivite takipçisi takmayı gerektirmemesi ve bunu unutmanın ölçümde herhangi bir engel çıkarmaması oluyor.

beddit 3.5 sleep monitor

Beddit uyku takipçisini Apple Watch’unuza bağlayabilir, uyku raporu bildirimlerini, yatma zamanı anımsatıcılarınızı ve dürtmeleri, eşzamanlandığı takdirde görebilirsiniz. Uyku analizi ve kalp hızı verileri iOS 12 veya daha üstü sürümdeki cihazlarda bulunan Sağlık uygulaması üzerinden de görüntülenebiliyor.

beddit 3.5 sleep monitor

Apple Watch Series 4 henüz doğal uyku takip yetenekleri sunmuyor. Şu an için Beddit’in kendi uygulamasının da aralarında bulunduğu üçüncü taraf uygulamalarla uyku zamanı takip edilebiliyor. Gerçek anlamda uyku takibi boşluğunu yine Apple’ın ürünü olan yeni Beddit Sleep Monitor cihazı doldurabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER