Teknoloji

Apple Watch Series 2 yeni nesil versiyonu tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
apple-watch-series-2-070916
Görsel: The Verge

Apple Watch bundan iki yıl önce yine bir Eylül etkinliğinde tanıtılmıştı. Nisan 2015’te dünya çapında piyasaya çıkmaya başlayan Watch, geçen yılın yaz aylarında ülkemize de gelmişti. Tim Cook, Watch’un 18 ay boyunca insanların hayatında bildirimler, sağlık, Apple Pay gibi alanlarda yardımcı olduğunun altını çiziyor. Apple’ın belirttiğine göre, 2015 dünya çapında satış sıralamasında Apple Watch ikinci sırada; akıllı saatler sıralamasında ise birinci durumda bulunuyor.

Apple Watch Series 2 ile birlikte özellikle fitness ve sağlık alanında önemli yenilikler sunuluyor. Yüzücüler için 50 metre suya dayanıklılık ve yerleşik GPS sayesinde kullanıcılar şimdi yanlarına iPhone almadan koşuya çıkabilecekler. Apple Watch Series 2 ayrıca, çok daha parlak bir ekrana ve güçlü çift çekirdekli işlemciye sahip olarak geliyor. watchOS 3’ün performans geliştirmeleri ile birlikte Apple Watch Series 2, üçüncü taraf uygulamalara erişimi, bildirimler almayı ve yanıtlamayı ve rahatlıkla Apple Pay kullanmayı daha da kolay hale getiriyor. 

HAVUZDA VEYA denizde yüzerken apple watch’u çıkarmaya gerek yok

Apple Watch Series 2, yüzerken, sörf yaparken veya sadece havuzda oyun oynarken 50 metre suya dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor. Apple yüzücülere hitap eden, havuz ve deniz suyu için iki yeni egzersiz seçeneğine özel olarak gerçekleştirdiği yüzlerce saatlik araştırmadan sonra, yepyeni algoritmalar geliştirdi. Apple Watch Series 2 yakılan aktif kalori miktarını doğru bir şekilde ölçmek için tamamladığınız tur sayısını hesaplıyor, ortalama tur hızını takip ediyor ve kulaç türünü otomatik olarak saptıyor.

Yerleşik GPS ile Apple Watch Series 2 yürüme, koşma ve bisiklete binme gibi açık hava egzersizleri için kesin mesafeyi, tempoyu ve hızı yanınıza iPhone almaya gerek kalmadan kaydediyor. Apple Watch Series 2 kullanıcıların konumlarını hızlı bir şekilde belirlemek için Wi-Fi, GPS ve yerel olarak depolanan uydu verilerini kullandığı için kullanıcılar açık hava egzersizlerini anında yapmaya başlayabiliyor. Bir açık hava egzersizi tamamlandıktan sonra, iPhone?daki Aktivite uygulamasında hızdaki değişimleri gösteren bir rota haritası görüntülenebiliyor. Koşarken, yüzmeye giderken veya toplantılar arasında gidip gelirken Apple Watch Series 2’deki Aktivite uygulaması Duruş, Hareket ve Egzersiz halkalarına göre günlük tüm aktiviteyi hesaplıyor.

ÇİFT ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİYLE APPLE WATCH SERIES 2 YÜZDE 50 daha hızlı

Apple Watch Series 2’de yer alan çift çekirdekli işlemci, bu akıllı saatin orijinal Apple Watch’un yüzde 50’sine kadar daha hızlı olmasını sağlıyor. Ayrıca iki kata kadar daha yüksek grafik performansı sunan yeni bir GPU da akıllı saate eklendi. Apple Watch Series 2’nin çok daha parlak bir ekranı da bulunuyor. 1000 nit parlaklıkta, iki kattan daha fazla parlak olması onu Apple’ın şimdiye kadar ürettiği en parlak ekran yapıyor. Bu sayede güneşli bir günde dışarıdayken önemli bilgileri bir bakışta görmek daha da kolay hâle geliyor.

watchOS 3, arka planda önceden güncellenmiş en son bilgileri gösteren saat kadranından veya yeni Dock’tan favori uygulamaları açmayı daha da kolay hale getiren önemli ölçüde geliştirilmiş performansa sahiptir. Yeni fitness ve sağlık özellikleri arasında, kullanıcıları gün içinde zaman ayırarak gevşemek ve stresi azaltmak için derin nefes egzersizleri yapmaya teşvik edecek şekilde tasarlanmış, çığır açıcı Nefes uygulaması bulunuyor. Aktivite uygulaması şimdi, arkadaşları ve aile üyelerini motive edecek şekilde paylaşma, karşılaştırma ve yarışma özelliklerine de sahip. Tekerlekli sandalye kullanıcıları için özel egzersizlere ek olarak, Aktivite halkalarını tamamlamaları için özelleştirilmiş bir deneyim de var. 

Apple Watch Minnie Mouse, Aktivite ve Numaralar gibi yeni saat kadranlarıyla daha da kişisel hale geldi. Yeni bir saat kadranına geçmek için bir kenardan diğerine doğru kaydırmanız yeterli oluyor. Ayrıca, iPhone?daki Apple Watch uygulamasında bulunan yeni Kadran Galerisi ile saat kadranlarını özelleştirmek ve üçüncü taraf uygulamaları keşfetmek daha da kolay hâle geliyor.

Orijinal Apple Watch artık Apple Watch Series 1 ve daha ucuz

Apple Watch Series 2 yeni fitness ve sağlık özellikleriyle ve hafif alüminyum veya paslanmaz çelik kasalarıyla sunuluyor ve çok çeşitli yeni kayış renkleriyle eşleştirilebiliyor. Bu arada Apple, birinci nesil Apple Watch üzerinde de hafif güncellemeler yapıyor ve bu serinin fiyatını aşağı çekiyor.Apple Watch Series 1, hafif alüminyum kasaya sahip ve yeni güçlü çift çekirdekli işlemci ve GPU ile ilk Apple Watch’un tüm özelliklerini birleştirerek ve yüzde 50’ye kadar daha hızlı hale getirerek 1049 TL’den başlayan fiyatlarla daha fazla sayıda müşteriye ulaştırabilir hâle getiriyor.

Apple Watch Edition şimdi etkileyici bir seramik kasa ile geliyor ve el işçiliği ile parlak beyaz bir kasa ve Apple Watch Series 2?nin olağanüstü tüm özelliklerini bir araya getiriyor. Seramik dünyadaki en sert materyallerden biri, paslanmaz çelikten dört kattan daha fazla sert. Etkileyici, beyaz, inci gibi kaplaması Apple Watch Edition?ı çizilmelere karşı son derece dayanıklı kılıyor.

Apple Watch Series 2 fiyatı ve çıkış tarihi

Apple Watch 38 mm ve 42 mm olmak üzere iki farklı kasa boyutuna sahip olarak sunuluyor. Sport Band ile eşleşen Apple Watch Series 1 altın, roze altın, gümüş ve uzay grisi renklerinde alüminyum kasalarıyla ve yalnızca 1049 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

:ok çeşitli kayışlarla eşleşen Apple Watch Series 2 altın, roze altın, gümüş veya uzay grisi renklerinde alüminyum ya da gümüş veya uzay siyahı renklerinde paslanmaz çelik kasalarıyla ve 1399 TL’den başlayan fiyatlarla piyasaya sunulacak. Yeni seramik Apple Watch Edition 4.799 TL’den başlayan fiyatlarla Apple.com sitesinde, Apple Store’larda ve belirli Apple Yetkili Bayileri’nde ve operatörlerde bulunabilecek.

Apple Watch Nike+ 1.399 TL’den ve Apple Watch Hermès de 1149 dolardan başlayan fiyatlarla sunulacak.

Apple’ın açıkladığı listeye bakıldığında, piyasaya çıkacak ilk ülkeler arasında Türkiye görünmüyor. Apple Watch Series 2, 16 Eylülden itibaren yurt dışında satışa suulacak. Bu arada watchOS 3 de mevcut Apple Watch’lara 13 Eylülden itibaren dağıtılacak.

 

apple watch
Görsel: The Verge

İLGİLİ HABERLER