Teknoloji

Apple, yeni Pride kayışını neon renklerle tanıttı

apple watch pride

Apple, LGBTQ+ topluluklarını desteklemek amacıyla yeni Pride Edition Örgü Solo Loop kayışını tanıttı. Neon renklerde tasarlanan kayış, 22 Mayıs’tan itibaren ABD ve Kanada’da, 23 Mayıs’tan itibaren ise diğer ülkelerde satışa sunulacak. Bu ürün, ABD’deki Apple Store’lar veya Apple’ın online mağazası üzerinden 99 dolar karşılığında temin edilebilecek.

Yeni kayışlar, Apple Watch Series 4 ve sonrası modellerle birlikte Apple Watch SE’nin tüm versiyonlarıyla uyumlu olacak. Kullanıcılar 41mm ve 45mm ölçülerinde kayışlar arasından seçim yapabilecek. Apple’ın önceki Örgü Solo Loop kayışlarını kullananlar, rahatlıkları konusunda olumlu geri bildirimlerde bulunmuştu.

Kayışta “PRIDE 2024” ibaresi lazerle işlenmiş olarak bulunacak. Apple, bu kayışların satışından elde edilen gelirin bir kısmını LGBTQ+ kuruluşlarına bağışlamasa da bu toplulukları desteklediğini belirtiyor. Şirket, ILGA World, Human Rights Campaign, The Trevor Project ve Equality Texas gibi örgütlerle birlikte çalışıyor.

apple watch pride

Apple, genellikle özel sürüm kayış ve duvar kağıdı duyurularında iOS güncellemeleri hakkında da ipuçları verir. Örneğin, şirketin geçen yılki Black History Month kayışlarının tanıtımında, bu kayışlarla uyumlu duvar kağıtlarının aynı hafta içinde iOS güncellemesiyle geleceği belirtilmişti. Genelde, bu tür duvar kağıtları ve saat arayüzleri yalnızca iOS ve watchOS güncellemeleriyle kullanıma sunulur.

Bu kez Apple, Pride Edition kayış ve duvar kağıtlarının yakında çıkacak bir güncellemeyle geleceğini duyurdu. Şu ana kadar iOS 17.5 betaları, AB kullanıcıları için alternatif yollardan yükleme desteği ve onarıma gönderildiğinde Bul özelliğini açık tutma gibi yeniliklerle geldi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER