Teknoloji

iOS 17.5 Beta’da ‘Bul’ ile tamir sürecinde güvenliğin işareti var

ios 17.5

Apple’ın iOS 17.5 beta sürümündeki önemli bir yenilik, iPhone tamir sürecinde Bul ve Aktivasyon Kilidi özelliklerinin açık kalmasını sağlıyor. 9to5Mac ve MacRumors tarafından tespit edilen yeni “Tamir Modu,” cihazınız tamirdeyken hırsızlığa karşı koruma tedbirlerinin etkin kalmasını hedefliyor. Bu özellik, tamir sürecinde cihazın güvenliğini korumayı amaçlıyor.

Apple ve yetkili servis sağlayıcıları, şu anda tamir sürecinden önce Bul özelliğini kapatmanızı istiyor. Apple’ın destek sayfasına göre bu, “başkalarının cihazınızı sizden habersiz tamir ettirmesini engellemek” için gerekli. Ancak bu gereklilik, Çalıntı Cihaz Koruması’nın tanıtılmasıyla daha karmaşık hale geldi.

Çalıntı Cihaz Koruması etkinleştirildiğinde, Bul özelliğini kapatmadan önce belirli işlemler için bir saat beklemek zorunda kalıyorsunuz. Eğer bu adımı tamirden önce unuttuysanız, Apple Store’a ulaştığınızda işler karışabiliyor. Yeni Tamir Modu bu süreci kolaylaştırmayı hedefliyor.

9to5Mac’e göre yeni özellik, Apple ID’niz ve şifrenizle cihazınızın tamirde olduğunu onaylamanızı sağlıyor. Böylece başka bir cihazdan telefonunuzu takip etmeye devam edebilirsiniz. Bul uygulamasında etkinleştirildiğinde cihazınızın “Tamire Hazır” olduğunu belirten bir ibare yer alacak.

Bu ibareye göre, cihaz “tamamen işlevsel” kalacak. Bu yenilik, tamir sürecinde güvenliği sağlamak için önemli bir adım. Ayrıca kullanıcılar, iOS 17.5 beta ile Apple Store’a gitmeden önce ayarları düzenleyebilecekler.

iOS 17.5 sürümünün mayıs ayında yayınlanması bekleniyor. Güncellemeyle, Avrupa Birliği’ndeki kullanıcılar için web üzerinden uygulama indirme seçeneği de sunulacak. Bu yeni özellik, Avrupa’daki kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER