Teknoloji

Yeni Apple Watch için çarpıcı özellik iddiaları

apple watch

Apple Watch, hâlihazırda dünyanın en popüler akıllı saati konumunda ve uzun süre boyunca bu unvanı bırakacak gibi görünmüyor. The Verifier sitesi ve iUpdate isimli YouTube kanalı, önümüzdeki dönemde Apple Watch’a ekleneceği iddia edilen bazı özellikleri sıraladı. Bu özellikler arasında ön plana çıkan ise hiç kuşkusuz Touch ID oluyor.

Habere göre; Apple, Touch ID’yi akıllı saatin Digital Crown’una entegre etme fikrini değerlendiriyor. Touch ID desteği sayesinde Apple Watch’la yapılan mobil ödemelerin daha kolay hâle gelebileceği belirtiliyor.

Buna ek olarak, yeni Apple Watch’la birlikte suya dayanıklılığın da artırılabileceği söyleniyor. En yeni model olan beşinci nesil Apple Watch’ta IPX7 suya dayanıklılık sertifikası mevcut.

Apple’ın önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak watchOS 7 ile birlikte “Hey Siri” sesli komut desteği, kandaki oksijen seviyesinin ölçümü ve yerel uyku takibi gibi özellikleri sunması bekleniyor. Özellikle yerel uyku takibi, kullanıcılar tarafından uzun süredir talep ediliyordu. Apple Watch’un hangi modellerinin bu özellikleri destekleyeceği konusunda ise şimdilik ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

apple watch

Henüz Apple Watch’un altıncı nesil modeli bile tanıtılmış değil. Ancak haberde şirketin şimdiden yedinci nesil üzerinde çalışmaya başladığı belirtiliyor. Apple Watch’ta yedinci nesille birlikte ekrana entegre Touch ID’nin sunulabileceği iddia edilse de, bu iddiaya bir hayli temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Habere göre; ikinci nesil Apple Watch, watchOS 7 güncellemesini almayacak. watchOS 7 hakkındaki ilk detayların bu yıl çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek olan WWDC’de paylaşılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER