Teknoloji

Apple uygulamalar ve oyunlar için özel etkinlik düzenliyor

apple uygulama etkinlik

Apple 2 Aralık tarihinde New York şehrinde bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Bu etkinlikte 2019’un en çok beğenilen oyunları ve uygulamaları ön plana çıkarılacak. Apple’dan ilk kez gördüğümüz bu tarz bir etkinlikte geliştiricilere verilecek uygulama ve oyun ödülleri dışında herhangi bir duyurununun yapılıp yapılmayacağı şu an için bilinmiyor.

Bu sürpriz etkinliğin davetiyeleri davetlilere gönderilmeye başlandı. İki hafta sonra New York’ta gerçekleştirilecek bu etkinlik, sadece Apple’ın en çok ilgi gören oyun ve uygulamaları duyuracağı bir ortama ev sahipliği yapacak.

Apple’ın gönderdiği etkinlik davetiyesinde “Milyonlar tarafından sevildi. En iyiler tarafından yaratıldı.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir ifade bulunuyor.

Normalde Apple, etkinliklerini canlı olarak yayınlar. Hatta ilk kez iPhone 11 etkinliğinde YouTube’dan canlı yayın yapıldığını görmüştük. Bu uygulama etkinliğinin canlı yayınlanıp yayınlanmayacağını bilmiyoruz. Apple’ın web sitesindeki Özel Etkinlikler sayfası da bu haberi yayına hazırladığımız sırada henüz herhangi bir bilgi içermiyordu.

Etkinliğin zamanlaması Apple’ın her yıl yılın uygulamaları, yılın oyunları ve en çok indirilen uygulamalar gibi listelerini açıkladığı zamanlarla örtüşüyor.

İlginç olan nokta ise Apple’ın ilk kez sadece uygulamalar ve oyunlar için bir etkinlik düzenleyecek olması. Şirket bu yıl geçen yılların aksine Ekim etkinliği düzenlememişti. AirPods Pro ve 16 inç MacBook Pro modellerinin tanıtımını basın bültenleriyle yapmıştı.

Yazılım ve oyunların ön planda olduğu bir etkinlikte Apple’ın “One more thing…” diye bir sürpriz yapıp tam da yıl sonu alışverişlerinin öncesinde yeni bir ürün tanıtması düşük ihtimalli gibi görünüyor. Aslında bir süredir konuşulan AirTag adlı eşya bulma etiketleri bu etkinliğin ruhuna uygun, ancak şimdiden bir beklentiye girmek çok doğru olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER