Eğlence

Apple TV Plus ücretsiz deneme süreci için ikinci bir uzatma daha

apple tv+ plus 11 eylül breaking bad

Apple, TV Plus hizmeti kapsamında müşterilerine sunduğu bir yıllık ücretsiz deneme sürecini Temmuz 2021’e kadar uzatıyor. Deneme imkanı başlangıçta herhangi bir Apple cihazının (örneğin bir iPhone, iPad, Mac, Apple TV) satın alınmasına dahil edilmişti ve 1 Kasım 2020’ye kadar sürecek şekilde ayarlanmıştı. İlk olarak Apple TV+ ücretsiz deneme süreci Kasım 2020’den Şubat 2021’e uzatılmıştı. Bunun ardından ikinci bir uzatma yapılmış oldu.

Şubat 2021’den Haziran 2021’e kadar herhangi bir zamanda sona erecek olan ücretsiz abonelikleri olan aboneler de temmuza kadar uzatma alacak. Uzatma, prodüksiyon süreçlerinde yaşanan gecikmelerin ardından geliyor. Servisin faaliyete geçmesiyle birlikte başlatılan orijinal yapımlardan sadece bir tanesi, Dickinson ikinci sezonuyla abonelerin karşısına çıktı. For All Mankind, The Morning Show, See gibi yapımların ikinci sezonlarının çıkması bekleniyor.

COVID-19 salgını nedeniyle prodüksiyonların ertelenmesi şaşırtıcı değil. Ücretsiz deneme sürecinin uzatılması ise, Apple’ın sunduğu hoş bir jest oluyor. Muhtemelen izleyiciler, hizmetin devamı için belirlenen aylık 4.99 dolarlık ücretin ödemeye değer olup olmadığına karar vermeden önce en sevdikleri yapımların ikinci sezonlarını izlemeye başlamak istiyorlar ve uzatma da onlara bunu yapma imkanını verecektir.

Apple TV Plus Türkiye’de kullanıma açık değil. Ancak Türkiye dışında, örneğin ABD kayıtlı bir Apple Kimliğiniz varsa, Apple TV+ içeriklerini, büyük bir kısmı Türkçe alt yazı seçeneğiyle olacak biçimde izleyebilirsiniz. Üstelik bazı yapımlarda Türkçe dil desteği de mevcut. Servisin Türkiye’deki Apple Kimliği sahipleri için ne zaman açılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER