Ulaşım

Apple’ın sürücüsüz otomobil platformuyla ilgili yeni öngörüler

apple carplay sürücüsüz otomobil

Apple sürücüsüz otomobil teknolojisi konusunda şimdiye kadar somut bir işaret vermese de, şirketin bu alanla yakından ilgilendiği biliniyor. Cupertino merkezli şirketin geliştirdiği otonom sürüş platformunu diğer otomobil üreticilerinin erişimine açması beklense de, Apple’ın platform üzerinde sıkı bir kontrol planladığı söyleniyor.

Bu iddia son olarak Morgan Stanley tarafından hazırlanan bir araştırma notunda gündeme geldi. Araştırma notunun altında Adam Jonas ve Kate Huberty’nin imzaları bulunuyor. Jonas, özellikle otomotiv sektörüyle ilgili analizleriyle tanınıyor.

Notun büyük kısmında odak noktası Tesla olsa da, Apple’a dair bazı ilginç analiz ve öngörülere de rastlanıyor. Bir dönem Apple’ın doğrudan otomobil üretimine gireceği iddia edilse de, daha sonrasında şirketin asıl amacının otomobil üreticileri tarafından kullanılacak bir otonom sürüş sistemi oluşturmak olduğu anlaşılmıştı.

Huberty’ye göre, Apple sadece CarPlay’in daha gelişmiş bir versiyonunu yapmakla yetinmeyi istemiyor. Apple’ın tasarımı, platformda sunulacak deneyim ve servisleri de kontrol etmeyi istediği söyleniyor.

Nota göre, Apple sürücüsüz otomobil platformunun Ar-Ge çalışmaları için bu yıl yaklaşık 19 milyar dolar harcayacak. Bu meblağ, otomotiv endüstrisinin toplam Ar-Ge bütçesinin yaklaşık beşte birine tekabül ediyor. Ar-Ge bütçesi konusunda daha temkinli hareket eden otomobil üreticilerine karşı Apple’ın nakit bakımından rahatlığı, bu süreçte Apple’ın varlığını daha anlamlı kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER