Ulaşım

Apple sürücüsüz otomobil filosundaki araç sayısını 55’e çıkardı

apple surucusuz otomobilApple sürücüsüz otomobil teknolojisini ABD’nin Kaliforniya eyaletinde test etmeyi sürdürüyor. Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi (DMV) tarafından verilen bilgiye göre, hâli hazırda teknoloji devinin filosunda 55 adet sürücüsüz otomobil bulunuyor.

DMV tarafından MacReports sitesine verilen bilgiye göre, Apple’ın filosundaki 55 aracın hepsinin yol testi için izni var. Bu 55 araçla yürütülen testlerde görev yapan kişi sayısı ise 83.

Cupertino merkezli şirket otonom sürüş teknolojisini test etmeye geçtiğimiz yıl 3 otomobille başlamıştı. Yeni yılla birlikte ise filonun büyüklüğü 45 araca ulaşmıştı. Yılın ilk 5 aylık döneminin sonuna yaklaşırken ise filodaki araç sayısı 55’e ulaştı.

Apple sürücüsüz otomobillerini direksiyon başında bekleyen yedek bir sürücü olmadan test etmek için gerekli izne henüz sahip değil. Şirketin bu yönde bir planının olup olmadığı da şimdilik bilinmiyor.

Apple sürücüsüz otomobil pazarına girme konusunda geç kalmış gibi görünse de, oldukça hızlı ilerliyor. Şirket 55 araçlık filosuyla sürücüsüz otomobil çalışmaları yapan şirketler arasında en büyük ikinci filonun sahibi durumda. Listenin ilk sırasında 104 araçlık Cruise filosuyla GM bulunuyor. Apple’ı 51 araç ve 338 sürücüden oluşan ekibiyle Alphabet’in çatısı altındaki Waymo izliyor. Tesla 39 araçla dördüncü sırada yer alırken, beşinci sırada da 14 araçla Drive.AI bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER