Ulaşım

Apple sürücüsüz otomobil birimindeki küçülmenin detaylarını açıkladı

apple surucusuz otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple sürücüsüz otomobil birimini küçülme kararını daha önce açıklamıştı. Şirket bu karara ilişkin gerekçelerini resmi olarak da paylaştı. Apple tarafından Kaliforniya İş Geliştirme Dairesi’ne gönderilen mektupta Santa Clara ve Sunnyvale’de Project Titan için çalışan 190 kişiyle yolların ayrılacağı belirtiliyor.

İşten çıkarmanın 16 Nisan itibarıyla gerçekleştirileceği ifade edilirken, Apple’ın tırpanından en çok mühendislerin etkileneceği görülüyor. Şirket Project Titan için görev yapan 124 mühendisinin işine son verileceğini belirtti.

Project Titan kapsamında çalışan gruplardan bazıları, Apple bünyesinde farklı birimler kaydırılacak. Söz konusu birimlerarasında ağırlığı yapay zekâ çalışmaları yürüten ekipler öne çıkıyor.

Apple sürücüsüz otomobil çalışmaları yürüten birimine daha önce de tırpan vurmuştu. Cupertino merkezli şirket, 2016’da da birimden çok sayıda kişiyle yollarını ayırmıştı. Apple o dönemde tam teşekküllü bir otomobil üretmek yerine otonom sürüş yazılımları üstüne odaklanmaya karar vermişti. Geçtiğimiz çeyrekte iPhone satışları yavaşlayan şirket, bazı deneysel projelerine yönelik harcamalarını tekrar gözden geçirmeye başlamışa benziyor. Ne yazık ki, bunun insani bir maliyeti de olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER