Ulaşım

Apple sürücüsüz otomobil teknolojisi çalışmalarında frene mi basıyor?

apple surucusuz otomobil

Apple sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirme çalışmalarını “Project Titan” kod adıyla anılan gizli bir birimde yürütüyor. Bu birim, yeni yönetimi altında geniş kapsamlı bir yeniden yapılanmadan geçiyor. CNBC‘de yer alan habere göre, bu yeniden yapılanma birimdeki 200 çalışanla yolların ayrılmasını da kapsıyor. Haberde daha önce Project Titan için çalışan personelin bir kısmının başka birimlere kaydırıldığı da belirtiliyor. Bu durum Cupertino merkezli şirketin otonom sürüş teknolojisi çalışmalarında frene bastığı ihtimalini akıllara getiriyor.

Apple tarafından konuyla ilgili olarak CNBC’ye gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Apple’da otonom teknolojiler ve bağlı sistemler üzerinde çalışan inanılmaz yetenekli bir ekibimiz var. Bu ekip 2019’da çeşitli önemli konular üzerinde çalışmaya devam edecek. Ekip içindeki bazı gruplar ise şirket içindeki diğer projelere kaydırılacak. Bu projelerle de Apple’daki özdevinimli öğrenme çalışmaları ve diğer inisiyatifler desteklenecek. Otonom sistemlerde büyük fırsatlar olduğuna dair inancımızı koruyoruz ve Apple olarak bu alana eşsiz katkılar sunabilecek kapasiteye sahibiz. Otonom sistemlerin bugüne kadarki en büyük özdevinimli öğrenme projesi olduğuna inanıyoruz.”

Apple sürücüsüz otomobil teknolojisi üstünde çalışan Project Titan ekibinin başına Tesla’nın eski mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Doug Field’ı getirmişti. Görünen o ki, Cupertino merkezli şirket Field’ın liderliğinde daha büyük değişiklikler planlıyor. Apple projede daha önce de bir rota değişikliği yapmış ve kendi otomobilini üretmek yerine otomobillere entegre edilecek sistemler geliştirmeye yönelmişti. Ekibin odaklanacağı “kilit alanlar”ın ne olduğu bilinmese de, 200 kişiyle yolların ayrılması Apple’ın hedef küçültebileceğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER