Manşetler

Apple Siri’yi geliştirmek için kadrosunu genişletiyor

apple siriApple Siri ile dijital asistan çağını başlatan şirket olsa da, Siri hâli hazırda Amazon Alexa ve Google Asistan gibi rakiplerinin gerisinde kalmış durunda. Cupertino merkezli şirketin akıllı hoparlörü HomePod yüksek kaliteli müzik konusunda oldukça yetenekli olsa da, Siri’nin üstlendiği müzik dışı görevler konusunda aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil.

Apple da bu eksikliğin farkında görünüyor. Thinknum sitesinde yer alan habere göre, şirket son zamanlarda Siri ile ilgili görevlerde çalışmak üzere çok sayıda kişiyi işe alıyor. Bu arayışı devam ettiriyor gibi görünen şirketin internet sitesinde mart ayının sonu itibarıyla Siri ile ilgili pozisyonlar için 161 iş ilanı bulunuyordu. Siri ile ilgili pozisyonlara yapılan alımlarda 2016’nın yaz mevsiminden bu yana bir artış olsa da, bu yılın şubat ayındaki keskin artış gözden kaçmıyor.

Siri ile ilgili verilen yeni iş ilanlarının neredeyse tamamının mühendislere yönelik olduğu görülüyor. İlanlardan bazılarının Siri’nin genel sorulardaki zayıflığını kapatmaya yönelik olması da ayrıca dikkat çekiyor. Apple’ın otomatik öğrenme konusunda uzmanlaşmış mühendisler aradığı da görülürken; Proaktif Zekâ (Siri’nin ihtiyaç duyulabilecek bilgiyi öngörmesi), SiriKit geliştirici çerçevesi ve konuşma üretme gibi konularda da Apple’ın tecrübeli isimler aradığı anlaşılıyor.

Apple’ın bu girişiminin sonuçlarının kullanıcılara yansıması için biraz zamana ihtiyaç var. Cupertino merkezli şirket her açığı doldursa bile, bunun etkisinin Siri’de görülmesinin aylar, hatta yıllar alabileceğini unutmamak gerekiyor. Her şeye rağmen, bu yoğun işe alım çok şey anlatıyor. Apple Siri’nin eksiklerinin farkında olduğunu ve yapay zekâ asistanını geliştirmek için yatırıma hazır olduğunu gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER