Teknoloji

Apple Okul uygulaması ile öğrenmeyi kişiselleştirmeyi vadediyor

apple okulApple’ın Şikago’da gerçekleştirdiği eğitim etkinliğinde gözler Apple Pencil desteğine sahip 9.7 inç ekranlı yeni iPad’in üstünde olsa da, şirket etkinlikte başka duyurular da gerçekleştirdi. Öğretmen ve öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen Okul uygulaması da etkinlikte gözler önüne çıktı. Apple Okul uygulamasıyla öğrenme sürecini daha kişisel bir hâle getirmeyi amaçlıyor.

Okul uygulaması öğretmenlere ödev hazırlarken yardımcı olacak. Buna ek olarak, öğrencilerin ilerlemelerini görmek ve sınıfta uygulamalardan yararlanmak isteyen öğretmenler de Okul uygulamasından faydalanabilecek. Okul uygulamasının temelinde ise Apple’ın mevcut Derslik uygulaması bulunuyor. Cupertino merkezli şirket, Derslik uygulamasında olduğu gibi, Okul uygulamasında da Apple teknolojilerinin okullara hızlı biçimde entegre edilmesini hedefliyor.

Okul uygulamasında web bağlantılarına, PDF’lere, belgelere ve diğer içeriklere sahip ödevler hazırlanabiliyor. Uygulamanın Handouts özelliği sayesinde bu ödevlerin teslimini rahat biçimde gerçekleştirmek de mümkün oluyor.

Okul uygulaması, öğretmenlere iPad’de bulunan diğer uygulamaların gücünden de daha rahat biçimde yararlanma imkanını veriyor. Bir uygulamadaki belirli bir etkinliği rahatlıkla öğrencilerine atayabilen öğretmenler, öğrencileri uygulama içinde belirli bir noktaya yönlendirebiliyor. Nearpod, Tynker ve Kahoot gibi popüler eğitim uygulamaları, şimdiden Apple’ın yeni Okul uygulamasına entegre edilmiş durumda.

Hem Okul uygulaması hem de Okul’a entegre edilen diğer uygulamalar, öğretmenlere öğrenci performansını ölçmekte kullanacak yeni bilgiler sağlıyor. Bu bilgiler sayesinde öğretmenler her bir öğrenciye ihtiyacı ve potansiyeli doğrultusunda programlar hazırlayabiliyor. Öğretmenlere sınıfın genel performansını gösteren uygulama, öğrenclerin uygulama etkinliklerinin ve ödevlerindeki ilerlemelerinin yakından izlenmesini mümkün kılıyor.

Apple Okul uygulamasını duyururken iki önemli gelişmeyi daha paylaştı. Şirket, Derslik uygulamasının haziran ayında beta sürümüyle Mac’teki yerini alacağını açıkladı. Buna ek olarak, yönetilen bir Apple ID’sine sahip tüm öğretmen ve öğrencilere de 200 GB’lık iCloud alanı ücretsiz olarak sunulacak.

İLGİLİ HABERLER