Eğlence

Apple Music Replay ile yıl içinde en çok dinlediğiniz parçaları görün

apple music replay

Apple Music, yıl boyunca dinlediğiniz parçaların geçmişini eğlenceli bir yolla size tekrar hatırlatıyor. Apple Music Replay olarak adlandırılan yeni özellik, 2019 yılında çaldığınız tüm parçalardan bir demet oluşturuyor. Böylelikle müzik seçimlerinizin kaç albümden geldiğini ya da en çok hangi şarkıyı dinlediğinizi görebiliyorsunuz.

Apple Music Replay’i kullanmak için replay.music.apple.com adresine girin ve daha sonra “Get Your Replay Mix” bağlantısına tıklatın. 2019’da en çok dinlediğiniz parçalardan oluşan bir çalma listesi hazırlanacak. Bunun yanı sıra Apple Music’e abone olduğunuz her yıl için ek çalma listeleri de hazırlanacak. Böylelikle önceki yıllarda da en çok dinlediğiniz parçaları görebileceksiniz.

Çalma listelerinin yanı sıra, Apple Music Replay yıl içinde en çok dinlediğiniz sanatçıları veya albümleri de gösteriyor. Aynı zamanda toplamda kaç sanatçı dinlediğiniz gibi bilgileri de ayağınıza getiriyor. Eğer hoşunuza giderse, Apple Music Replay çalma listesini de kütüphanenizdeki diğer çalma listeleri gibi paylaşabilirsiniz.

Apple Music ilk kez bu tarz bir hizmet sunuyor

Benzer dinleme özetleri sunan diğer uygulamalar ve dinleme platformları bulunuyor. Örneğin, Apple Music etrafında geliştirilmiş bir üçüncü taraf uygulama, yıl içindeki dinleme alışkanlıklarınızı gösteriyordu. Spotify’ın da Wrapped adında benzer bir programı vardı. Ancak ilk kez Apple Music’in de böyle bir programı sunduğunu görüyoruz. Spotify’ın “Wrapped”i sadece belirli bir zamana odaklanırken, Apple Music Replay yıl geneline bakıyor, çalma listeleri ve veriler de her pazar güncelleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER