Eğlence

Spotify ile 2018 boyunca hangi şarkıları dinlediğinizi tekrar hatırlayın

Spotify hafta içinde kullanıcılarının 2018’de en çok dinlediği şarkı, sanatçı, albüm ve çalma listelerini açıklamıştı. Popüler çevrimiçi müzik servisi, şimdi de kullanıcılarının sona ermekte olan yıla daha kişisel bir bakış atmalarını sağlayan “2018 Özeti” adını taşıyan mikro siteyi faaliyete geçirdi.

“2018 Özeti” sitesi, tıpkı geçmiş versiyonları gibi, Spotify kullanıcılarının o yılki müzikal yolculuklarını gösteriyor. Yıl içinde dinlenen ve keşfedilen ilk sanatçılar, yıl boyunca Spotify’da dinlenilen şarkıların toplam süresi, o yıl içinde en çok dinlenen sanatçı, en çok dinlenen şarkılar, sanatçılar ve müzik türlerinden örneklerin olduğu çalma listesi, en sevilen müzik alt türü, dinlenilen en eski şarkı, en çok dinlenen podcast’ler gibi içerik ve bilgiler bu sitede gösteriliyor.

Spotify’ın 2018 Özeti sayfasının keşif boyutu da mevcut. Çevrimiçi müzik servisi kullanıcılarına şimdiye kadar pek dinlemedikleri, ancak sevebilecekleri sanatçı ve türlerin eserlerini barındıran bir çalma listesi de sunuyor. Kişiye özel olarak hazırlanan bu liste “B-Side” adıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Spotify’ın hazırladığı 2018 Özeti’ndeki öne çıkan bilgiler, kullanıcılar tarafından farklı mecralarda rahatlıkla paylaşılabiliyor. En çok dinlenilen şarkılar, sanatçılar, müzik türü ve toplam müzik dinleme süresi gibi bilgilerin yer aldığı kimlik kartı Facebook, Twitter, Instagram ve WhatsApp aracılığıyla başkalarına da gösterilebiliyor. Spotify 2018 Özeti’nin küçük iki dokunuşla bu mecralarda paylaşmak mümkün oluyor.

spotifySpotify 2018 Özeti’nin sadece servisin Premium abonelerine yönelik bir hizmet olduğunu da belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER