Eğlence

Apple Music 2018 özetinizi bu uygulamayla görün

music year in review apple music

Apple Music yıllık müzik dinleme alışkanlıklarınızı toplu biçimde gösteren bir yol sunmuyor. Ancak TechCrunch‘ın belirttiğine göre, bu işi bir uygulama yapıyor. NoiseHub tarafından hazırlanan “Music Year in Review” adlı uygulama, yıl boyunca Apple Music’te neler dinlediğinizin bir özetini çıkarıyor. Bu açıdan Spotify’ın “Özetiniz” adı verilen özelliğinin benzerini oluşturuyor.

Music Year in Review uygulaması Spotify’ın “Özetiniz”i kadar detaylı bir tablo çıkarmıyor. Ancak bakması ilginç bazı bilgileri sunuyor. Uygulamayı kullanmak için e-posta adresinizi girmeniz ve daha sonra da Apple Music’e bağlamanız gerekiyor. Daha sonra müzik dinleme verileriniz toplanıyor ve size üç ayrı grafik sunuluyor. Bunlar Apple Music’te sevdiğiniz sanatçıyı ne kadar süre boyunca dinlediğiniz, en fazla dinlediğiniz beş parça ve sanatçı ve tür, sanatçı ve parçaya göre favorileriniz şeklinde sıralanıyor.

Her bir grafiğin altında, beklendiği üzere paylaşım düğmeleri bulunuyor. Bu sayede kaydedilebiliyor veya çeşitli sosyal ağlarda paylaşılabiliyor. Ortaya çıkarılan tablo basit, ancak Apple’ın böyle bir imkan sunmadığını düşünecek olursak, şu an elde bulunan en iyi seçenek gibi görünüyor.

Uygulamayı Apple App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamanın yorumlar kısmında, çöktüğüne dair bazı yorumlar var ki, uygulamayı çalıştırdığımız tüm iPhone’larda aynı sorunla karşılaştık. Yine de, siz de şansınızı deneyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER