Teknoloji

Apple macOS Mojave’yi 24 Eylül’de yayınlıyor

macos mojave

Apple, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR ve Apple Watch Series 4‘ü tanıttığı etkinliğinde macOS Mojave‘nin final sürümünün yayınlanacağı tarihi de açıkladı. Apple’ın masaüstü işletim sisteminin yeni sürümü 24 Eylül’de geliyor.

Mojave’de koyu renk modu ve dosyaları organize etmek için daha fazla seçenek gibi yenilikler geliyor. Aynı zamanda daha fazla iOS uygulaması masaüstüne taşınıyor. Apple, gelecek nesil sürümün ön gösterimini ilk kez haziran ayında yapmıştı. Public beta sürümü de haziran ayı sonunda gelmişti.

Koyu renk modu; parlak tonlardaki dock, görev çubuğu ve diğer unsurları daha koyu ve karanlık tonlarla değiştiriyor. Böylelikle akşamları çalışmak gözü daha az yoruyor. Öte yandan Mac App Store da kapsamlı bir değişimden geçiyor. Ana sayfada daha fazla uygulama ön plana çıkarılıyor, iOS uygulama mağazasındaki tarzda editoryal içerikler getiriliyor. Microsoft Office 365, Adobe Lightroom CC gibi uygulamalar Mac App Store’dan dağıtılacak. Apple Haberler, Sesli Notlar, Ev ve Borsa uygulamaları da macOS’e taşınıyor.

Mojave ile birlikte dosyalarınızı yığınlar hâline getirebilecek, tüm PDF’lerinizi, fotoğraflarınızı veya videolarınızı bir araya getirebileceksiniz. Yeni eklenen güvenlik kontrolleri sayesinde uygulamalara konumunuzu, kişisel verilerinizi görmeleri veya mikrofonunuza erişmeleri için izin verebiliyor veya bunları reddedebiliyorsunuz. Benzer şekilde Apple, Facebook gibi sosyal ağların internette gezinirken, beğen tuşlarının yardımıyla sizi izlemelerinin önüne geçmenize de olanak sağlayacak.

İLGİLİ HABERLER