Teknoloji

Apple Mac’lerde kendi işlemcilerini kullanmaya 2020’de başlayabilir

apple

Analist Ming-Chi Kuo, Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınıyor. Kuo tarafından hazırlanan son rapora göre; Cupertino merkezli şirket, en erken 2020 veya 2021 itibarıyla Mac‘lerde Intel‘in işlemcileri yerine kendi tasarımı olan ARM tabanlı işlemcileri kullanmaya başlayabilir.

Kuo’nun bu öngörüsü, geçtiğimiz nisan ayında Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberle de örtüşüyor. Söz konusu haberde de 2020 itibarıyla Apple’ın kendi tasarımı olan işlemcileri taşıyan MacBook’ların piyasaya çıkabileceği belirtilmişti. Kuo’ya göre, söz konusu değişiklikle birlikte Apple’ın Intel’in ürün haritasına olan bağımlılığı ve Intel kaynaklı gecikmelerden etkilenme ihtimali azalacak.

Apple’ın söz konusu değişimi MacBook’lardan başlatma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Cupertino merkezli şirketin kendi işlemcilerinin üst segmentte Intel’in işlemcilerinin performansını yakalaması zaman alacağa benziyor. Bu nedenle Mac modellerinde Intel döneminin daha uzun bir süre devam etmesi bekleniyor.

Apple işlemci üretimi için TSMC ile çalışmayı sürdürecek

TSMC, hâlihazırda Apple’ın bir numaralı çip üreticisi konumunda. Kuo’ya göre, Apple’ın planları TSMC için de parlak bir gelecek çizebilir. Tayvan merkezli şirket, 2016’dan bu yana Apple’ın A serisi işlemcilerinin üretimini tek başına gerçekleştiriyor. Bu işbirliğinin süreceğini söyleyen Kuo, TSMC’nin Apple için otonom araç sistemlerinde kullanılacak yongalar da üretebileceğini dile getirdi. Kuo, Apple’ın teknolojisinin dördüncü veya beşinci seviye otonomi sağlamasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER