Teknoloji

Yeni Mac bilgisayarlar WWDC 2023 sahnesinin yıldızları arasında olacak

m2 macbook air

Gelecek hafta nefesler tutulacak; Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) yeni sürprizlerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bloomberg muhabiri Mark Gurman‘a kulak verirsek, Apple’ın bu seferki şovunda karma gerçeklik başlığı ve işletim sistemlerine gelecek güncellemeler dışında, birkaç yeni Mac’i merkeze alacağını söyleyebiliriz.

Daha önce 15 inçlik daha büyük bir ekran ve M2 çipi ile yepyeni bir MacBook Air’in müjdesini almıştık. Gurman’ın sızıntılarına göre, bu yeni model WWDC’deki konuşmalarda adından sıkça söz ettirecek gibi duruyor. Geçtiğimiz yılın konferansında M2 çipli 13 inçlik MacBook Air’ı görmüştük, bu seferki etkinlikte daha büyük bir modelle karşılaşabiliriz.

Apple’dan beklenen hamle: Yeni iMac ve M3 çipi

Henüz resmi bir duyurusu yapılmayan M3 çipli Mac’ler hakkında da dedikodular dolaşıyor. Bu yeni seri, MacBook Air ve belki de en çok merak edileni olan iMac’ı kapsıyor. Son iMac modelinin piyasaya sürülmesinin üzerinden neredeyse iki yıllık bir zaman geçmişken, artık Apple’dan yeni bir iMac hamlesi bekliyoruz. Ancak, Gurman’a göre bu yeni iMac’ı hemen elde edemeyebiliriz; çünkü iMac’ın piyasaya sürülmesi yılın ikinci yarısına sarkabilir.

Herkesin dört gözle beklediği Apple silikonlu Mac Pro hakkında da belirsizlikler hala devam ediyor. Donanım başkanı John Ternus’un geçtiğimiz mart ayındaki açıklamasında, bir Apple silikonlu Mac Pro hakkında daha fazla bilginin “başka bir gün” vereceği belirtilmişti. Acaba o gün nihayet gelecek hafta içinde bir gün mü olacak?

Bekleyip göreceğiz. Çünkü WWDC’nin açılış konuşması 5 Haziran Pazartesi günü saat 20:00’de gerçekleştirilecek. Bu büyük etkinlikte neler olacağını öğrenmek için sabırsızlanıyoruz. Detaylar her zaman olduğu gibi Teknoblog web sitesinde ve sosyal medya kanallarında olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER