Teknoloji

Apple M2 işlemcisi ile yenilenen MacBook Air 2022 ve 13 inç MacBook Pro 2022 modellerini tanıttı

m2 macbook air 15 inç macbook air

Apple bugün WWDC 2022 açılış konuşması yayınında tamamen yeniden tasarlanmış MacBook Air 2022 ve güncellenmiş 13 inç MacBook Pro 2022 modellerini tanıttı.

Gücünü yeni Apple M2 çipten alan bu MacBook Air, Apple’ın belirttiğine göre, M1 çipin sunduğu çığır açan performansı ve özellikleri daha da ileri götürüyor. Yepyeni ince tasarımı ve sunduğu daha da yüksek performansıyla MacBook Air, daha geniş bir 13.6 inç Liquid Retina ekrana sahip. 00 nit parlaklığa sahip bu ekran aynı zamanda önceki nesle göre yüzde 25 daha parlak. Ayrıca şimdi yeni ekranda sunulan 1 milyar renk desteği sayesinde, fotoğraflar ve filmler daha canlı görünüyor. 1080p FaceTime HD kamera, dört hoparlörlü ses sistemi, 18 saate kadar pil ömrüne ve MagSafe ile şarj özelliğine de özellikler arasında bulunuyor.

macbook air

MacBook Air, kullanıcıların aynı anda iki aygıtı şarj edebilmesi için iki USB-C bağlantı noktasına sahip yepyeni 35 W kompakt güç adaptörü dahil olmak üzere bir dizi şarj seçeneği sunuyor. Üstelik MacBook Air ilk kez, isteğe bağlı 67 W USB-C güç adaptörüyle şarj seviyesini sadece 30 dakikada yüzde 50’ye kadar çıkaran hızlı şarj özelliğini destekliyor. MacBook Air ayrıca çeşitli aksesuarları bağlamak için iki Thunderbolt bağlantı noktasına ve yüksek empedanslı kulaklıkları destekleyen 3,5 mm ses jakına da sahip.

13 inç MacBook Air 2022

MacBook Air şimdi gümüş, uzay grisi, gece yarısı ve yıldız ışığı olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle sunuluyor.

Dünyanın en çok satan ikinci dizüstü bilgisayarı olan 13 inç MacBook Pro’ya da eklenen M2 çip ise, yüksek bir performans, 24 GB’a kadar birleşik bellek, ProRes hızlandırma ve 20 saate kadar pil ömrü gibi özellikleri kompakt bir tasarımla buluşturuyor. Yeni MacBook Air ve güncellenen 13 inç MacBook Pro; M1 Pro ve M1 Max çipe sahip daha da güçlü 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerinin yanındaki yerini alarak şimdiye kadar sunulan en güçlü Mac dizüstü bilgisayar serisini mükemmel şekilde tamamlıyor. Her iki dizüstü bilgisayar da gelecek ay satışa sunulacak.

13 inç MacBook Pro 2022

M2 çip sayesinde 13 inç MacBook Pro, yüzde 50 daha fazla bellek bant genişliğinin yanı sıra 24 GB’a kadar birleşik bellek desteği sunuyor. Böylece multitasking ve büyük materyallerle çalışmak son derece akıcı hale geliyor. 13 inç MacBook Pro, 20 saate kadar video oynatma imkanı tanıyan olağanüstü bir pil ömrüne sahip.

“Yeni M2 çipimizi dünyanın en popüler iki dizüstü bilgisayarı olan MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro ile buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz.” diyen Apple Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “M2 çipi temel alarak bütünüyle yeniden tasarlanan ve göz alıcı dört renk seçeneğiyle sunulan MacBook Air, daha büyük ekranı, daha güçlü kamerası ve tüm gün süren pil ömrüyle daha ince, daha hafif ve daha hızlı. Bu performansı ve özellikleri bir araya getiren, fansız tasarıma sahip böylesine ince ve hafif bir dizüstü bilgisayarı, yalnızca Apple çip ile oluşturabilirsiniz. M2 çip, 13 inç MacBook Pro’da da yerini alıyor. İnanılmaz bir performans sağlayan bu çip, sahip olduğu ProRes hızlandırma, 24 GB’a kadar bellek ve 20 saate kadar pil ömrü özellikleriyle en kolay taşınan profesyonel dizüstü bilgisayarımızı daha da mükemmelleştiriyor.”

MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro 2022 fiyatları

Yepyeni MacBook Air ve güncellenen 13 inç MacBook Pro Apple web sitesinde ve Apple Store uygulamasında satışa sunulacak. Yeni modeller gelecek aydan itibaren müşterilere gönderilmeye başlayacak ve belirli Apple Store’lar ile Apple Yetkili Satıcılarında satışa sunulacak.

M2 çipe sahip MacBook Air 25.999 TL’den ve eğitime özel 23.999’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. M2 çipe sahip 13 inç MacBook Pro 27.999 TL’den ve eğitime özel 25.999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

739 TL fiyatla satışa sunulan 30 W USB-C Güç Adaptörü; 1189 TL fiyatla satışa sunulan 35 W Çift USB-C Bağlantı Noktalı Kompakt Güç Adaptörü; 1189 TL fiyatla satışa sunulan 35 W Çift USB-C Bağlantı Noktalı Güç Adaptörü gibi Apple aksesuarları da bu yeni dizüstü bilgisayarlarla kullanılabiliyor. 35 W Çift USB-C Bağlantı Noktalı Kompakt Güç Adaptörü  ABD, Çin, Filipinler, Japonya, Kanada, Meksika, Tayvan ve Tayland’daki müşterilerin kullanımına sunulacak.

İLGİLİ HABERLER