Teknoloji

15 inç ekranlı MacBook Air için yeni ipuçları

m2 macbook air

Apple’ın 15 inç MacBook Air üstünde çalıştığına dair söylentiler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Son zamanlarda haberlerin artması, beklenen duyurunun yakında yapılması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bunların en yenisi Bloomberg tarafından paylaşıldı. Habere göre, yeni MacBook Air için testler başlamış durumda.

Apple’ın 15 inç ekranlı MacBook Air’de M2 Pro işlemciye yer vereceği iddiası kısa süre önce gündeme gelmişti. Bloomberg’in haberinde ise dizüstü bilgisayarın mevcut M2’ye benzer seviyede performans gösteren bir işlemciye sahip olduğu belirtiliyor. Apple’ın cihazın Mac App Store’daki üçüncü taraf uygulamalarla uyumluluğunu test etmeye başladığı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Geliştirici kayıtları, dizüstü bilgisayar hakkında bazı önemli ipuçları da veriyor. Bu kayıtlara göre; 15 inç MacBook Air’de sekiz çekirdekli bir işlemci, 10 çekirdekli bir GPU ve 8 GB RAM bulunuyor. Bu özellikler, kayıtlarda “Mac 15,3” olarak anılan yeni bilgisayarın M2 serisinden bir işlemciyle gelme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Dizüstü bilgisayarın duyurusu WWDC’de yapılacak macOS 14 ile çalıştığı bilgisi de Bloomberg’in haberinin göze çarpan noktalar arasında yer alıyor.

15 inç MacBook Air’in ekranı için de dikkat çekici bir ipucu var

Kayıtlara göre, 15 inç MacBook Air’in ekran çözünürlüğü 14 inç MacBook Pro’nun ekran çözünürlüğüyle aynı olacak. Bu da yeni MacBook Air’in ekranının “daha az yoğun” olacağı anlamına geliyor. Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarını WWDC’de tanıtması ve daha sonra da yaz aylarında satışa sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER