Teknoloji

Apple’ın yeni M3 MacBook Pro modeli ile Touch Bar dönemi sonlanıyor

touch bar

Apple, Touch Bar özelliğini tarihin tozlu sayfalarına gönderiyor. Teknoloji devi, Touch Bar klavyeye sahip 13 inç MacBook Pro’nun yerine gelen, yeni giriş seviyesi 14 inç MacBook Pro modelini duyurdu. Bu yeni model, standart M3 çipi ile donatıldı. Halbuki bu ekran büyüklüğü daha önce sadece yüksek kaliteli Pro veya Max çipli versiyonlarıyla mevcuttu.

Bu yeni MacBook Pro’nun en büyük yeniliklerinden biri M3 çipi. Beklendiği gibi M3, 3nm tabanlı bir çip ve Apple, 13 inç M1 MacBook Pro’da sunulan performansa kıyasla büyük oranda bir performans artışı vaat ediyor. Apple, yalnızca seçilmiş bazı performans istatistiklerini paylaştığı için, bu yeni çipin eski M1 modeline veya M2’ye kıyasla ne kadar büyük bir atılım olabileceği belirsiz kalıyor.

Apple’ın yeni temel MacBook Pro modelinin, diğer 14 inç MacBook Pro modelleriyle aynı dış tasarımı kullanması nedeniyle, 14 inç ekran ve bir çentiği bulunuyor.

Yeni teknik özelliklerin getirdiği başka bir değişiklik ise fiyat artışı oldu. Bu yeni M3 MacBook Pro, M2 MacBook Pro’nun başlangıç fiyatı olan 47.287 TL yerine 62.999 TL’lik fiyattan başlıyor. Ayrıca, üst düzey dizüstü bilgisayarın fiyatına göre düşük seviyede sayılabilecek 8GB RAM ile geliyor. Üstelik, Apple’ın yeni ‘uzay siyahı’ rengini de satın alamıyorsunuz. Bu renk yalnızca daha yüksek seviyeli 14 ve 16-inç MacBook Pro’lar için ayrılmış durumda.

TouchBar’ın serüveni

Touch Bar, MacBook Pro’larda 2016’dan itibaren kullanılmıştı. Birçok kişi tarafından sevilsede, Apple’ın uzun vadede devam etme kararı almadığı bir özellik oldu. Şirket, 2021’de tanıttığı yeniden tasarlanmış 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’lardan bu özelliği kaldırdı. Apple, düne gününe kadar M1 ve M2 çipli 13 inçlik Touch Bar modelini yenilemeye devam etti.

Yeni MacBook Pro’nun ön siparişi bugün günü başladı ve 10 Kasım’da satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER