Teknoloji

Apple, M3 işlemcili MacBook Pro serisini tanıttı

apple m3 macbook pro

Apple, MacBook Pro serisinin yeni üyelerini tanıttı. Yeni modellerde M3, M3 Pro ve M3 Max olmak üzere üç farklı çip seçeneği bulunuyor. M3 çip ailesi, daha hızlı bir CPU ve yeni nesil GPU mimarisi ile dikkat çekiyor. Yeni 14-inç MacBook Pro M3, günlük görevler için oldukça uygunken, profesyonel uygulamalarda ve oyunlarda da muazzam bir performans sunuyor. Fiyatı 62.999 TL’den başlayan bu model, üretkenlik odaklı bireyler, öğrenciler ve girişimciler için ideal görünüyor.

Apple M3 MacBook Pro modellerinin özellikleri

M3 Pro çipli 14 ve 16-inç modeller ise, daha talepkar çalışma akışlarına sahip kullanıcılar için daha yüksek performans ve ek birleşik bellek desteği sunuyor. Özellikle kod yazarları, yaratıcı profesyoneller ve araştırmacılar için tasarlanmış olan bu modeller, daha önceki modellere göre %40 daha hızlı.

M3 Max çipli 14 ve 16-inç modeller ise, makine öğrenimi programcıları, 3D sanatçıları ve video düzenleyiciler gibi aşırı çalışma akışlarına sahip kullanıcılar için mükemmel bir performans ve kapasite sunuyor. Bu modeller, 16-inç MacBook Pro M1 Max modeline göre 2.5 kat, en hızlı Intel tabanlı MacBook Pro modeline göre ise 11 kat daha hızlı.

Yeni MacBook Pro modelleri, kullanıcılara daha fazla performans ve kapasite sunuyor. Örneğin, M3 Max, MathWorks MATLAB’de dinamik sistemlerin simülasyonunu en hızlı Intel tabanlı MacBook Pro modeline göre 5.5 kat daha hızlı gerçekleştiriyor. Ayrıca, Maxon Redshift’te render performansı en hızlı Intel tabanlı MacBook Pro modeline göre 5.3 kat daha hızlı.

  • apple m3 macbook pro

Tüm MacBook Pro modelleri, %20 daha parlak SDR içeriği, dahili 1080p kamera, altı hoparlörlü sürükleyici ses sistemi ve geniş bir bağlantı seçenekleri yelpazesi sunuyor. 22 saate kadar pil ömrü ile bu serinin, kullanıcılara profesyonel seviyede taşınabilirlik sunuyor.

M3 Pro ve M3 Max modelleri, yeni ve etkileyici bir uzay siyahı renk seçeneği ile geliyor. Bu renk seçeneği, parmak izlerini büyük ölçüde azaltan bir anodizasyon mühürleme işlemi içeriyor. Ayrıca, M3 modeli gümüş ve uzay grisi renk seçenekleri ile sunuluyor.

MacBook Pro modelleri, Apple’ın belirttiğine göre, %100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen özel bir alaşımla oluşturulan sağlam bir gövdeye sahip. Ayrıca, tüm mıknatıslar %100 geri dönüştürülmüş nadir toprak elementlerini, birden fazla baskılı devre kartında ise %100 geri dönüştürülmüş kalay lehim ve altın kaplama içeriyor.

Apple’ın yeni MacBook Pro modelleri, M3 çip ailesinin getirdiği yeniliklerle bir adım daha öne çıkıyor. Farklı kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanan bu modeller, performans, kapasite ve tasarım açısından kullanıcılara geniş seçenekler sunuyor. Bu yeni modeller 10 Kasım itibarıyla Türkiye’de satışta olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER