Teknoloji

Apple M1 işlemci için Premiere Pro beta olarak yayınlandı

apple m1 premiere pro

Adobe macOS için Premiere Pro’nun Arm versiyonunu yayınladı. Böylelikle Apple M1 işlemcili Mac bilgisayarlar da bu video düzenleme yazılımını yerel olarak çalıştırabilecekler.

Ne var ki, Apple M1 için Premiere Pro programı henüz beta aşamasında bulunuyor. Bununla birlikte Adobe yayınladığı yazıda bilinen hatalar ve eksik olan özelliklerle ilgili bir listeyi de duyuruyla birlikte paylaştı. Bu arada MacRumors, Adobe Premiere Rush ve Audition yazılımlarının da yeni M1 işlemcili makinelerde çalışacak şekilde güncellendiğini kaydetti.

Adobe, kademeli olarak Premiere Pro özelliklerini Arm tabanlı programa getireceğini söylüyor. Başlangıcı temel düzenleme işlevleri ve iş akışlarıyla yaptı. Ayrıca H.264, HEVC ve ProRes gibi popüler kodlayıcılar da destekleniyor. Üçüncü taraf entegrasyonların ise geliştiricileri tarafından güncellenmesi ve Apple Silicon ile çalışacak hâle getirilmesi gerekiyor.

Adobe, Arm tabanlı versiyonun geliştirme çalışmaları sürerken kullanıcıların Rosetta 2 öykünme aracını kullanarak Premiere Pro’nun mevcut versiyonunu Apple M1 işlemcili MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini’de çalışabileceklerini söylüyor. Ne var ki, bu modda da bazı üçüncü taraf entegrasyonlar çalışmıyor.

Premiere Pro da aralarında Photoshop ve Lightroom‘un da bulunduğu diğer uygulamalara katıldığını görmüş olduk. Adobe, bu yazılımlar için Apple’ın yeni Arm tabanlı Mac’lerinde çalışan sürümlerini daha önce beta olarak yayınlamıştı. Yeni MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini’nin çıkışının üzerinden birkaç hafta geçtiğini dikkate alırsak, Adobe’nin hızının etkileyici olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER