Teknoloji

Logic Pro X için hazırlanan yeni güncelleme kullanıcılarla buluşuyor

apple logic pro xApple Logic Pro X için hazırladığı yeni güncellemeyi dağıtıma çıkardı. Profesyonel müzik prodüksiyon ve kayıt uygulamasının yeni sürümü, Apple tarafından “akıllı tempo” olarak adlandırılan bir özellik taşıyor. Bu özellik, uygulama üzerinde oluşturulan bir projenin tamamında temponun otomatik olarak belirlenmesini mümkün kılıyor. Güncelleme beraberinde yeni eklentiler, ses kütüphaneleri ve döngüler de getiriyor.

Logic’in yeni akıllı tempo özelliğinin müzisyenlerin işine fazlasıyla yarayacağını görmek çok zor değil. Akıllı tempo sayesinde programa metronom veya “click track” olmadan kayıt yapılabiliyor. Ardından Logic kayıt sırasındaki temponun haritasını çıkarıyor.

Bir kaydın tempo haritasının çıkarılmasının ardından projeye eklenen diğer unsurlar da tempo değişikliklerine uyum sağlayacak şekilde eş zamanlanıyor. Eğer tempoyu belirleyen orijinal ses hareket ettirilirse, tempo da onunla birlikte hareket ediyor. Böylelikle tempoyu manuel olarak ayarlamaya büyük bir zaman harcamaya gerek kalmıyor. Bu özelliğin geleneksel müzisyenlerin yanı sıra Logic ile miksler yapan DJ’lerin de işini kolaylaştıracağı rahatlıkla söylenebilir.

Yeni eklentiler de güncellemenin parçaları arasında yer alıyor. Bu eklentiler arasında ChromaVerb, en eğlenceli seçenek olarak öne çıkıyor. Kullanıcılara 14 adet algoritmik yankı sunan eklenti, yankının sesi nasıl etkilediğini görsel katmanlar eşliğinde gösteriyor. Söz konusu 14 model arasında konser salonları veya tiyatro salonları gibi mekanlar için oluşturulmuş modeller de bulunuyor.

Apple Logic Pro X için 899,99 TL ödemek gerekiyor

Güncellemeyle yeni özellikler kazanan Apple Logic Pro X için bir hayli yüksek bir bedel ödemek gerekiyor. Profesyonel kullanım için hazırlanan uygulama, 899,99 TL karşılığında indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER