Teknoloji

Apple LG’den OLED panel tedariğine yakında başlayacak

Apple LG’den OLED panel tedariğine yakında başlayacak
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

apple lgApple LG’den akıllı telefonları için OLED panel tedarik etmeye yakında başlayacak gibi görünüyor. Bloomberg’e konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple Güney Koreli şirketi başka bir Güney Koreli elektronik devinin alternatifi olarak tanımlıyor.

LG ile ikinci tedarikçi olarak anlaşmanın Apple’ın OLED ekranlarını daha hızlı ürettirmesini ve maliyetlerin azalmasını sağlayacağı belirtiliyor. Cupertino merkezli şirket, hâli hazırda sadece Samsung’dan OLED panel tedarik ediyor. Bu da tekel konumunda olan Samsung’un Apple’dan daha yüksek ücret talep edebilmesinin önünü açıyor.

Bloomberg’in haberine göre, LG ilk etapta Apple’a 2 ila 4 milyon OLED panel tedarik edecek. Şirket bir yandan da üretim kapasitesini artırmak için çalışacak. Yapılan anlaşmanın her iki taraf adına da anlamlı olması için LG’nin kapasite artırması kaçınılmaz bir ihtiyaç gibi görünüyor. Samsung’un Apple ile yaptığı ilk anlaşmada 100 milyon OLED panel tedarik etme garantisi verdiğini hatırlayınca Samsung ve LG arasındaki üretim kapasitesi farkı daha net biçimde görülüyor.

V30 ile birlikte telefonlarında OLED ekran kullanmaya geri dönen LG’nin ismi uzun süredir Apple için potansiyel ikinci tedarikçiler arasında anılıyordu. Ancak V30’un OLED ekran kalitesinin pek fazla tatmin edici olmaması ve yukarıda da bahsi geçen üretim kapasitesiyle ilgili sorunlar, akıllarda kuşkuların doğmasına yol açıyor.

Apple için tek OLED tedarikçisi olmak, Samsung için de pek kolay bir durum değil gibi görünüyor. iPhone X satışlarının öngörülenden daha düşük olması nedeniyle Apple’ın siparişlerini azaltmasının Samsung’u olumsuz etkilediği ve şirketin OLED panel satabileceği yeni müşteriler aradığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Dolayısıyla Apple ve LG arasındaki bir anlaşmanın Samsung’un da sırtından yük alabileceği söylenebilir.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Lenovo LOQ: RTX 5050’li oyun bilgisayarı sepette 6.499,90 TL ucuzluyor
Lenovo LOQ: RTX 5050’li oyun bilgisayarı sepette 6.499,90 TL ucuzluyor
Satın Al
Samsung 50Q7FA: 50 inç 4K QLED TV sepette 1.605,50 TL ucuzluyor
Samsung 50Q7FA: 50 inç 4K QLED TV sepette 1.605,50 TL ucuzluyor
Satın Al
Xiaomi Robot Vacuum S40 Pro: Süpürme ve paspaslama için sepette 16.641 TL
Xiaomi Robot Vacuum S40 Pro: Süpürme ve paspaslama için sepette 16.641 TL
Satın Al
Lenovo Idea Tab: Klavye ve kalemli 11 inç tablet sepette 15.538,08 TL
Lenovo Idea Tab: Klavye ve kalemli 11 inç tablet sepette 15.538,08 TL
Satın Al
Baseus EnerFill FE11: Üç bağlantılı 100 W şarj cihazı 1.944 TL
Baseus EnerFill FE11: Üç bağlantılı 100 W şarj cihazı 1.944 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Apple LG ile OLED panel tedariği konusunda anlaştığı konusundaki haberler hakkında şimdilik bir açıklama yapmış değil. LG de konuya ilişkin sessizliğini koruyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl