Teknoloji

Apple LG’den OLED panel tedariğine yakında başlayacak

iphone x inceleme

apple lgApple LG’den akıllı telefonları için OLED panel tedarik etmeye yakında başlayacak gibi görünüyor. Bloomberg’e konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple Güney Koreli şirketi başka bir Güney Koreli elektronik devinin alternatifi olarak tanımlıyor.

LG ile ikinci tedarikçi olarak anlaşmanın Apple’ın OLED ekranlarını daha hızlı ürettirmesini ve maliyetlerin azalmasını sağlayacağı belirtiliyor. Cupertino merkezli şirket, hâli hazırda sadece Samsung’dan OLED panel tedarik ediyor. Bu da tekel konumunda olan Samsung’un Apple’dan daha yüksek ücret talep edebilmesinin önünü açıyor.

Bloomberg’in haberine göre, LG ilk etapta Apple’a 2 ila 4 milyon OLED panel tedarik edecek. Şirket bir yandan da üretim kapasitesini artırmak için çalışacak. Yapılan anlaşmanın her iki taraf adına da anlamlı olması için LG’nin kapasite artırması kaçınılmaz bir ihtiyaç gibi görünüyor. Samsung’un Apple ile yaptığı ilk anlaşmada 100 milyon OLED panel tedarik etme garantisi verdiğini hatırlayınca Samsung ve LG arasındaki üretim kapasitesi farkı daha net biçimde görülüyor.

V30 ile birlikte telefonlarında OLED ekran kullanmaya geri dönen LG’nin ismi uzun süredir Apple için potansiyel ikinci tedarikçiler arasında anılıyordu. Ancak V30’un OLED ekran kalitesinin pek fazla tatmin edici olmaması ve yukarıda da bahsi geçen üretim kapasitesiyle ilgili sorunlar, akıllarda kuşkuların doğmasına yol açıyor.

Apple için tek OLED tedarikçisi olmak, Samsung için de pek kolay bir durum değil gibi görünüyor. iPhone X satışlarının öngörülenden daha düşük olması nedeniyle Apple’ın siparişlerini azaltmasının Samsung’u olumsuz etkilediği ve şirketin OLED panel satabileceği yeni müşteriler aradığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Dolayısıyla Apple ve LG arasındaki bir anlaşmanın Samsung’un da sırtından yük alabileceği söylenebilir.

Apple LG ile OLED panel tedariği konusunda anlaştığı konusundaki haberler hakkında şimdilik bir açıklama yapmış değil. LG de konuya ilişkin sessizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER