Teknoloji

Apple karma gerçeklik başlığının tasarımı için yeni iddia

apple karma gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple karma gerçeklik başlığı hakkındaki iddialar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu iddialar sayesinde başlığın tasarımı konusunda bir fikir edinmek mümkün olsa da, sızanlar ve konuşulanlar da farklılık gösteriyor. The Information tarafından yayınlanan yeni bir haber, henüz duyurulmayan başlığın karmaşık geliştirme sürecine dair yeni bilgileri gözler önüne seriyor.

Haberin en dikkat çekici noktası ise Apple’ın tercihini tek başına çalışabilecek bir başlıktan yana kullanması. Bir ara şirketin bilgisayara veya akıllı telefona bağlı çalışacak bir başlığı tercih edebileceği söylenmişti.

Cupertino merkezli şirketin artırılmış ve sanal gerçeklik çalışmalarını yöneten Mike Rockwell’in tercihinin başka bir cihazla birlikte çalışan bir başlık olduğunu, ancak şirketin diğer yöneticilerin bağımsız bir başlığı tercih ettiği söyleniyor. Benzer iddiaları Bloomberg de 2020’de gündeme getirmişti.

Bu tercihin başlığın geliştirme sürecine uzun vadeli etkileri olduğu anlaşılıyor. The Information’ın haberinde konuyla ilgili olarak şu ifade yer alıyor: “Bu karar verildiğinde başlıktaki çok sayıda çip uzun süredir geliştirilmekteydi. Bu nedenle her şeye sil baştan başlamak mümkün değildi. Buna ek olarak, başlığa 14 tane kamera yerleştirmek gibi konular da donanım ve algoritma mühendislerinin başını bir hayli ağrıtmış.”

Haber Apple’ın eski baş tasarımcısı Jony Ive’ın da projeye danışmanlık vermeye devam ettiğini gösteriyor. Ive’ın Magic Leap’in sunduğu gibi “giyilebilir” bir pil istediği söyleniyor. Ancak prototiplerde pilin başlığın bant kısmına yerleştirildiği belirtiliyor. Nihai tasarımda hangisinin seçileceği bilinmiyor.

Apple karma gerçeklik başlığının duyurusu tahmin edilenden daha yakın zamanda yapılabilir. The Information’ın haberinde başlığın yönetim kuruluna sunumunun mayıs ayı içinde yapıldığı belirtiliyor. Başlığın yıl sonunda tanıtılıp 2023’te piyasaya çıkması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER