Teknoloji

Apple karma gerçeklik başlığında Süreklilik ve Handoff benzeri deneyimler sunabilir

apple karma gerçeklik apple reality pro

Apple karma gerçeklik başlığı için hazırlıklara, resmi bir açıklama gelmemesine rağmen, devam ediyor. Şirkete ait bir patent, bu başlığın Süreklilik ve Handoff gibi özelliklerle iPhone ve diğer Apple cihazlarına bağlanabileceğini gösteriyor.

Patent dosyasına göre, karma gerçeklik başlığından iPhone’a bir bakışla belge veya başka şeyleri transfer etmek mümkün olacak. Bu yöntemin HomePod’a müzik göndermek için kullanılabileceği de belirtiliyor.

Patentin tanım bölümünde bu teknoloji sayesinde bir başlık üzerinden akıllı telefonla etkileşim kurulabileceği ve sadece bir bakışla e-postaların başlıktan saate aktarılabileceği ifade ediliyor.

Dosyada şu ifadeler yer alıyor: “Burada açıklanan söz konusu teknolojinin uygulamaları, bir XR sistemi kullanılarak içeriğin aktarılmasını, içeriğin düzenleme kontrolünü ve/veya bir veya daha fazla uygulamanın bir cihazdan başka bir cihaza kontrolünü sağlar. Örneğin, söz konusu teknoloji ile akıllı telefonunda e-posta taslağı hazırlayan bir kullanıcı, akıllı telefonunu bir XR cihazının (örneğin bir tablet cihazı veya başa takılan bir sistem) görüş alanına yerleştirebilir ve e-postayı bir XR cihazı tarafından oluşturulan XR ortamında tamamlayabilir.”

Bu ifadeler akıllara Apple’ın mevcut Süreklilik özelliğini getiriyor. Söz konusu özellik bir belgeyi yazmaya bir cihazda başlayıp başka bir cihazda devam etmeyi mümkün kılıyor. Patentin akıllara getirdiği bir diğer Apple özelliği ise Handoff. Handoff ile HomePod sahipleri iPhone’larını hoparlörün yanına koyarak telefonlarından müzik aktarımı yapabiliyor. Patent dosyası benzer bir deneyimi karma gerçeklik başlığı için de planlandığını gösteriyor.

Apple karma gerçeklik başlığını WWDC’de tanıtacak

Apple karma gerçeklik başlığını büyük ihtimalle haziran ayında WWDC 2023 etkinliğinde gözler önüne çıkaracak. Patent dosyasında görülen bu özelliğin karma gerçeklik başlığında sunulup sunulmayacağını görmek için beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER