Teknoloji

Apple ikinci karma gerçeklik başlığının üretimi için hazırlıklara başladı

apple reality one

Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığını önümüzdeki haziran ayında WWDC etkinliğinde duyurması bekleniyor. Reality Pro adını taşıyacağı söylenen bu başlığın donanımı itibarıyla üst segment bir cihaz olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu başlığın fiyatının 2 ila 3 bin dolar olacağı söyleniyor. Yeni bir habere göre, Apple Reality One adını taşıyacağı daha önce gündeme gelen ikinci karma gerçeklik başlığının da üretim hazırlıklarına başladı.

Cupertino merkezli şirketin bu başlığın üretim sürecinin planlanması için Foxconn ile temaslara başladığı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Nikkei’nin haberine göre, Apple ilk karma gerçeklik başlığı Reality Pro için Luxshare ile birlikte çalışıyor. Cupertino merkezli şirketin bir ürünün ilk versiyonunu Foxconn dışında birine ürettirmesinin nadir bir durum olduğunu belirtmek gerekiyor. Luxshare’in iPhone, Apple Watch ve AirPods gibi Apple ürünlerinin üreticileri arasında olduğunu da hatırlatalım.

Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığının en pahalı parçaları arasında ekranların yer aldığı söyleniyor. Şirketin bu başlıkta yüksek çözünürlüklü micro-OLED paneller kullanması bekleniyor. Bir başlıkta iki ekran paneli olacağını hatırlatmakta fayda var. Her bir panelin fiyatının 150 dolar olduğunu ve stoklar düşük olduğu için fiyatların yüksek olduğu belirtiliyor.

Apple Reality One için çalışmaları Reality Pro’ya paralel olarak yürütüyor

Apple’ın ikinci karma gerçeklik başlığını daha uygun bir fiyat karşılığında sunmayı istediği biliniyor. Bunun için hem maliyeti azaltmak hem de üretimi daha verimli hâle getirmek gerekiyor. Nikkei’nin haberinde Apple’ın Foxconn’dan maliyeti kısmak için üretim sürecindeki otomasyonu artırmasını istediği de belirtiliyor. Bu başlık için çalışmaların Reality Pro’ya paralel şekilde sürdürüldüğü söyleniyor.

Apple Reality One karma gerçeklik başlığının 2024’te veya 2025’in ilk günlerinde tanıtılması beklense de, henüz bu konuda net bir şey söylemek kolay görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER