Eğlence

Apple U2 albümünü iTunes’larından silmek isteyenler için sayfa hazırladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-9-eylul-video-100914

Apple geçtiğimiz hafta düzenlediği iPhone 6 ve Apple Watch tanıtım etkinliğini U2’nun yepyeni albümünü tüm iTunes kullanıcılarına ücretsiz dağıtacağı haberiyle sonlandırdmıştı. Ne var ki, bu hediye herkesi mutlu etmedi.

Cupertino şirketi her iTunes kullanıcısı için U2’nun Songs of Innocence albümünü “Satın Alınanlar” bölümüne ekledi, bu da cihaz ayarları içinde otomatik müzik indirmeleri açık olan kullanıcıların cihazlarına albümün bütün şarkılarının otomatik olarak inmesine ve iTunes kütüphanelerinde görünmesine neden oldu. Sonuç olarak kullanıcıların kendi kontrolleri dışında bir işlem gerçekleşmiş oldu.

Apple “Bedava sirke baldan tatlıdır.” demeyenler için U2’nun albümünü iTunes kütüphanesinden kaldırmaya olanak sağlayan bir sayfa hazırladı. Bu sayfaya gidin, Remove Album butonuna tıklayın, Apple kimlik bilgilerinizi girin ve böylelikle U2 albümünü hesabınızdan kaldırın. Yine de, bu adımdan sonra bile U2’nun albümünden tamamen kurtulmak için cihazınıza indirdiğiniz şarkıları silmek zorundasınız.

İLGİLİ HABERLER