Teknoloji

Apple iPod touch’ı A10 Fusion işlemciyle yeniledi

8. nesil ipod touch

Apple yeni bir iPod touch modelinin duyurusunu yaptı. Yenilenen iPod touch, Apple A10 Fusion yongasını barındırıyor. Görünüş açısından önceki nesil modelle herhangi bir farklılık taşımıyor. 4 inç ekran, etrafını saran büyük çerçeveler ve Touch ID içermeyen fiziksel ana ekran düğmesi yine mevcut durumda.

Yeni işlemcinin yanı sıra Touch ilk kez 256 GB depolama alanı seçeneğiyle sunuluyor. 2019 model iPod touch; 32 GB için 1599 TL, 128 GB için 2499 TL ve 256 GB için 3399 TL fiyat etiketleriyle Apple online mağazada siparişe açıldı. Mağazada gönderim süresi 4-6 hafta olarak veriliyor.

Dokunmatik ekranlı multimedya oynatıcı cihazı son olarak 2015 yılında yenilenmişti. O modelde ARKit veya Grup FaceTime gibi özellikler desteklenmiyordu. Çünkü A8 işlemci bu işlerin altında kalkacak kadar güçlü değildi.

İşlemcinin güçlendirilmesiyle birlikte Touch da en sonunda Grup FaceTime destekli cihazlar arasına katılıyor.

iPod touch, iOS ürün yelpazesinin gerisinde kalmayı sürdürüyor. Gövde tasarımı ise 2012’den bu yana değişmedi. Sonuç olarak herhangi bir biyometrik kimlik doğrulama yöntemi yok. Ne Touch ID ne de Face ID mevcut durumda.

Aynı zamanda daha önce olduğu gibi, 4 inç ekranı koruyor. Apple’ın web sitesindeki tanıtım sayfalarında yeni Touch’ın, sonbaharda beklenen Apple Arcade oyun abonelik servisi için de elverişli bir cihaz olacağına dikkat çekiliyor.

Apple gelecek hafta iOS 13’ün duyurusunu gerçekleştirecek. Apple şimdiye kadar iOS güncellemelerinde en son nesil cihazını kapsama almıştı. Yedinci nesil modelin çıkışıyla birlikte, 2015’te çıkan iPod touch da yeni yazılım güncellemesini almayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER