EğlenceManşetler

Apple iPod serisini yeni renkler ve özelliklerle tazeledi

apple-ipod-150715-1

Apple’ın uzun süredir ihmal ettiği iPod serisini yenileyebileceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu beklenti nihayet gerçeğe dönüştü ve Apple iPod ailesinde gerçekleştirdiği yenilikleri kamuoyuyla paylaştı.

iPod touch, serinin donanımsal olarak en büyük yenilemeden geçen cihazı oldu. Şirket, iPod touch’a 64-bit A8 işlemci ekledi. 2012’de piyasaya çıkan bir önceki nesil iPod touch’ta A5 işlemcinin bulunduğu göz önüne alınınca sıçramanın boyutu daha iyi anlaşılıyor. iPod touch’ın hem ön hem de arka kameralarını yenileyen Apple, cihazın arkasına 8 megapiksel kamera yerleştirdi. M8 hareket işlemcisinin eklenmesiyle birlikte iPod touch, egzersiz takibine de uygun hâle geldi.

apple-ipod-150715-2

Apple, iPhone ve iPad’de kullandığı altın rengini yenileme hamlesiyle birlikte iPod touch’a da getirdi. iPod touch almayı düşünenler, altın rengine ek olarak, pembe ve mavi renk seçenekleri arasından da seçim yapabilecekler. iPod touch’ın 128 GB kapasiteli versiyonu da; 16, 32 ve 64 GB dahili depolama alanına sahip modellerin arasına katıldı.

128 GB kapasiteli yeni iPod touch’a sahip olmak için 1399 TL ödemek gerekiyor. Diğer modellerin fiyat etiketlerindeyse 699 TL (16 GB), 879 TL (32 GB) ve 1049 TL (64 GB) yazıyor.

apple-ipod-nano-fiyat-150715

Apple iPod ailesinin diğer üyeleri iPod nano ve iPod shuffle’daki yenilikler ise kozmetik seviyede kalıyor. Şirket, söz konusu modeller için altın rengi, mavi ve pembeyi renk seçenekleri arasına ekledi. iPod nano ve shuffle’ın teknik özelliklerinde herhangi bir değişim bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER