Teknoloji

Apple iPod nano ve iPod shuffle’ın satışını sonlandırdı

ipod nanoApple’ın bugünkü gücüne ulaşmasında önemli role sahip ürünlerden biri olan iPod, 15 yılın ardından resmen “soyu tükenmekte olan cihaz” kategorisine girdi. Cupertino merkezli şirket, iPod nano ve iPod shuffle satışlarını sessiz sedasız sona erdirdi. Stokların sona ermesinin ardından bu iki MP3 oynatıcısını satın almak mümkün olmayacak.

Nano ve shuffle’ın listeden çıkmasıyla birlikte Apple’ın ürün portföyünde iPod’u sadece iPod touch temsil ediyor. 2015’ten bu yana yenilenmeyen iPod touch, 32 ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğine sahip. Türkiye’de 32 GB kapasiteli model için 939 TL, 128 GB kapasiteli model içinse 1409 TL ödemek gerekiyor.

Apple tarafından Bloomberg’e gönderilen açıklamada, yapılan hamle iPod serisinin “sadeleştirilmesi” olarak nitelendi.

iPod nano ve iPod shuffle 2012’den bu yana yenilenmemişti

Apple’ın kararı iPod hayranları için üzücü olsa da, kararın “sürpriz” etkisi yarattığını söylemek pek mümkün değil. Günümüzdeki teknoloji pazarının MP3 oynatıcılar için çok “dost canlısı” olmadığı bir gerçek. Artık pek çok kişi müzik dinlemek için akıllı telefonlarını kullanıyor. iPod almayı düşünenlerin tercihi ise genellikle iPod touch’tan yana oluyor. Apple’ın nano ve shuffle’ı 2012’den bu yana gerçek anlamda yenilemediği düşünülünce de kararın sürpriz etkisi biraz daha azalıyor.

İLGİLİ HABERLER