Teknoloji

Apple iPhone talebinde düşüş bekliyor

apple iphone 13

Apple, iPhone 13 bileşen tedarikçilerine daha önce öngördüğü kadar parça siparişi veremeyebileceğini belirtti. Bloomberg’in haberine göre, şirket iPhone talebinde düşüş beklediği için bu açıklamayı yaptı.

Apple daha önce bu yıl için verdiği sipariş sayısını 90 milyondan 80 milyona indirmişti. O dönemde şirketin bu farkı 2022’de telafi etmeyi hedeflediği belirtilmişti. Son haberlerde ise Apple’ın siparişlerde bir artış beklemediği ve bu nedenle öngörülen telafinin gerçekleştirilemeyeceği iddia ediliyor. Şirketin üretim ortaklarını da bu konu hakkında bilgilendirdiği belirtiliyor.

Tıpkı diğer teknoloji şirketleri gibi, Apple da küresel çip krizi nedeniyle tedarik sorunları yaşıyor. Şirketin CEO’su Tim Cook, bir önceki çeyrekte çip krizinin bilançoya 6 milyar dolarlık negatif bir etki yaptığını belirtmişti. Söz konusu etkininin içinde bulunduğumuz çeyrekte daha ağır olmasının beklendiği de ifade edilmişti.

Eğer Bloomberg’in haberi doğruysa, Apple çip tedariğindeki sıkıntı ortadan kalksa bile iPhone 13 satışlarında beklediği hedefe ulaşamayacak. Genellikle yeni iPhone’larını tanıttıktan sonra yılın geri kalanı için 75 milyon cihaz ürettiren Apple, bu yıl için hedefini 90 milyon olarak belirlemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER