Teknoloji

Apple iPhone için ilginç bir yeniliği değerlendiriyor

apple iphone 2019 model
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iPhone arkasındaki logosunu bir bildirim ışığı olarak kullanmak için patent başvurusu yaptı. Apple Insider sitesi tarafından ortaya çıkarılan patent başvurusu, “ayarlanabilir dekorasyon” unsurunun “gelen iletişim” veya “takvim hatırlatması” gibi işlerde kullanılabileceğini belirtiliyor. Bunun için logonun görünüşünün değişebileceği veya ışığının yanıp sönebileceği ifade ediliyor.

Bu fikrin tamamen yeni olmadığını belirtmek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Razer Phone 2‘de de benzer bir özellik mevcuttu. Yine 2018’de çıkan Motorola One Zoom’un arkasındaki Motorola logosu da bir bildirim ışığı işlevi görüyor. Bu çok büyük bir özellik olmasa da, telefonunu ekranı kapatacak şekilde masaya koyanlar için bildirimleri kaçırmamaya yardım edebilir.

Apple ürünleri için de bu özellik mantıklı görünüyor. Cupertino merkezli şirket, uzun yıllar boyunca MacBook’larının arkasındaki logoyu aydınlatmıştı. Apple bu geleneği 2015’te yaptığı tasarım değişikliğiyle sonlandırmıştı. Aydınlatılmış logoyu birkaç ekstra dokunuşla beraber geri getirmek, Apple için büyük bir hamle olmayacaktır.

Apple iPhone dışındaki ürünlerinde de bu özelliği kullanabilir

Apple’ın başvurusunda “hücresel telefon” referansı yoğun biçimde veriliyor. Bu da şirketin özelliği iPhone’larda kullanacağı fikrini kuvvetlendiriyor. Ancak patent dosyasında dizüstü bilgisayar, tablet ve iMac gibi cihazları işaret eden görsellerin bulunduğunu da belirtmek gerekiyor.

Apple’ın tüm patentleri gibi, bu patente de biraz şüpheci yaklaşmakta fayda var. Şirketin bir özelliği değerlendirmesi, o özelliğin kısa süre içinde cihazlara yerleştirilmesini garanti etmiyor. Dolayısıyla Apple iPhone arkasındaki logosunu kısa vadede aydınlatmazsa buna şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER