Teknoloji

Apple iPhone 9 için çift SIM kart desteği sunabilir

apple iphone 9Apple’ın yeni akıllı telefonlarını tanıtmasına daha uzun bir süre olsa da, dedikodular şimdiden etrafta dolaşıyor. Şirketin 2018 model iPhone’larına ilişkin dedikodu ve öngörüler de şimdiden dillendirilmeye başladı. Apple ürünlerine ilişkin isabetli yorum ve analizleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, Apple iPhone 9 ve Xs adıyla anılan 2018 model cihazlara dair dikkat çekici tahminlerde bulundu. Kuo’ya göre, şirketin 2018 model iPhone satışlarının yarısını 6.1 inç LCD ekranlı iPhone 9 oluşturacak.

Apple, 2018 model iPhone’lar ile birlikte Qualcomm’la arasındaki bağları tamamen koparacak gibi görünüyor. Şirketin üç yeni modelde de Intel tarafından üretilen modem yongalarını kullanacağı söyleniyor. Qualcomm’un Apple ile uzlaşması durumunda bu tablonun değişmesi ihtimaller arasında olsa da, şimdilik oldukça uzak görünüyor. Apple’ın modem yongaları için Intel’in yanı sıra MediaTek ile de çalışabileceği belirtiliyor.

Intel’in iPhone 9, iPhone Xs ve iPhone Xs Plus için sağlam bir 5G modemi yetiştiremeyebileceği belirtiliyor. Ancak operatörlerin 5G’yi abonelerine ulaştırması da zaman alacağı için bu durum büyük bir sorun teşkil etmeyecek gibi görünüyor.

Yeni iPhone’larda kullanılacak modem yongalarının Gigabit LTE ve çift SIM desteği de sunacağı söyleniyor. Apple’ın bu desteği özellikle çift SIM kartlı telefonların popüler olduğu Asya pazarı için kullanabileceği belirtiliyor. iPhone Xs ve Xs Plus olarak anılan modellerde olmasa da, iPhone 9 için çift SIM seçeneğinin uygulanabileceği söyleniyor.

Apple iPhone 9 için eylül ayını beklemek gerekiyor

Apple iPhone 9, iPhone Xs ve iPhone Xs Plus için yine eylül ayını beklemek gerecek gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirket, uzun yıllardır küçük istisnalar haricinde telefonlarını eylül ayında tanıtıyor.

İLGİLİ HABERLER